Nieuwe bestemming Zillion

Partyscene Redactie | 1 februari 2003
headlines


Enkele belangrijke schuldeisers van het failliete Media Hall (exploitatievennootschap van het oude Zillion) hebben samen met een grote Nederlandse bierbrouwerij en een aantal privé personen een aanzienlijk kapitaal verzameld om het pand aan de Jan Van Gentstraat te heropenen met een totaal vernieuwd concept.

Het immense gebouw zal na de opgelopen schade door de afbraak van de voormalige Zillion en de recente storm omgevormd worden tot een polyvalent en multifunctioneel complex. Zo zal met medewerking van Frank Verstraeten, die zich de jongste jaren intensief heeft verdiept in beeld-stereoscopie, de hoofdzaal worden heringericht tot een gigantische '3D cave' (grot).

Het depolariseren van licht en lasers in lijn- of circelrichting creëren een nooit geziene en totnogtoe ondenkbare visuele impressie. Met maar liefst 42 krachtige videoprojectoren worden 'full color' stereoscopische beelden geprojecteerd op een 360° rondom je hoofd cinemascherm. Ook zal de oude ronddraaiende lichthemel omgebouwd worden tot een naadloze videowall van maar liefst 15 ton om door middel van de allerlaatste technologie 3 dimensionale beelden te tonen zonder het gebruik van speciale brillen. 'All you can imagine, is what you see just between your eyes.'

Naast een nieuw restaurant en café zal ook het Antwerps tekort aan conferentiezalen en evenementen-ruimtes worden teruggedrongen. Elk bedrijf kan gebruik maken van dit uniek 3D concept om nieuwe producten alsook andere informatie te communiceren naar hun klanten of personeel. Tijdens de weekends zal het gehele complex eveneens geëxploiteerd worden als een entertainment gebeuren (virtual clubbing) voor jong en oud.

De opening is voorzien voor midden volgend jaar, de aanwerving van creatieve digitale artiesten die overweg kunnen met de meeste gangbare 2D en eventueel 3D programma's, kunnen beter hun CV dringend opsturen naar info@fou69.com.

(toegevoegd:02-01-2003/11:58)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws