Fucque les Balles oogverblindend festijn

Partyscene Redactie | 30 december 2002
headlines

Zelden zo naakt gevoeld. Naakter dan de oude Kerstman die slechts gekleed in hermelijnen mantel en rode kroon stond te heupwiegen op het paaldanspodium bij de Champagnebar. En ook naakter dan het koppel dat de Kerstman afloste als zijn oude benen het even niet meer hielden.

Fucque les Balles werd vrijdag 27 december gehouden in Paradiso, dat voor de gelegenheid volledig was omgetoverd tot ‘Phallus in Donderland’. Vanaf het podium liep dwars door de zaal een catwalk waarop fraai aangeklede acts en bezoekers lieten zien wat ze in huis hebben. We zagen Batman, The Mummy, Assepoester, Dik Trom, Alice en vele, vele feeën, elven en tovenaars.

In de aanloop van de avond waren het Miss B. en Wannabeastar die de klas opwarmden. Joost van Bellen kondigde als MC regelmatig aan dat dit de vierde editie van Fucque les Balles was en tevens de verjaardag van vijf jaar Meubelstukken. Toen de wild verkleedde menigte op stoom was nam de Franse Martin Solveig de decks over om het traditionele tandje hoger te gaan. Halverwege werd de avond onderbroken door filmpjes van medeorganisator Erwin Olaf. Hij werd opgevolgd door Arjen Ederveen die een alternatieve versie van Idols aankondigde. Het hele rijtje bekende travo’s passeerde weer de revue, waarbij vooral Dusty Springveer’s versie van Mariah Carey’s ‘All I want for Christmas’ hoge ogen gooide. Maar dit was nog maar de opmaat.

Want plots viel de show stil en vroeg een temerige Ederveen om ‘Humpty Dumpty’. Waar die toch kon zijn? Nu was uw reporter bij de wederom overbelaste Paradiso bar al een paar maal tegen Gordon aangebotst. Maar die loop je wel vaker tegen het lijf. Toen Humpty Dumpty, een gezette man in een enorm Penispak, het podium opsprong, werd de aanwezigheid van deze ex-Albert Cuypmarkt medewerker duidelijk.

Paradiso veranderde in een orgie van geluid, kleur en beweging. Een fanfare trommelde de zaal binnen, verrijdbare stellages brachten sneeuwstorm aan kunstsneeuw spuitende sprookjesmensen, confetti viel met bakken uit de hemel en honderden gekleurde ballonnen stuiterde over de massa. En toen zette Gordon, gekleed in Penispak de bekende The Wizard of Oz’ song ‘Brand New Day’ in. Paradiso ontplofte.
Dat Fucque les Balles daarna uitmondde in een lekker ranzig feest behoeft weinig toelichting. Al gaat onze grootste bewondering uit naar het stelletje dat eerst probeerde de geluidstoren in te klimmen om vervolgens hun vrijpartij backstage voort te zetten. Fucque les Balles!

(toegevoegd:30-12-2002/15:44)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws