8 jaar Sinners in Heaven

Partyscene Redactie | 27 december 2002
headlines

Sinners in Heaven. De club die al jaren bekend staat als één van de top uitgaansgelegenheden van Amsterdam. Nu al acht jaar op de been and still going strong. De avond ging rond de klok van tien van start met genodigden. In dit soort gemoedelijke sferen komen de karakteristieke uitstralingen van locaties echt tot hun recht. Sinners heeft zo´n typische uitstraling uit het New Yorkse nachtleven. Dit gecombineerd met bijbelse invloeden geeft het weer die eigen look. Duivelsrood is de kleur die op de benedenverdieping de toon voert. Het is alsof je je begeeft in een hel. Weliswaar een hel waar de heerlijke hapjes en drankjes je doen beseffen dat het dodenrijk best aangenaam kan zijn. Zeker als je daar de muzikaliteit van Sinnerspioniers Marcel en Maurice aan wordt toegevoegd. Hun mooie US garage-sound zorgde ervoor dat de sfeer er meteen goed in zat, en we waren nog niet eens écht begonnen.

De dansvloer raakte langzaam bemand, Maurice en Marcel mengde zich in het publiek en Cleon Macnack nam het muzikale gedeelte voor zijn rekening. Hij wist de rest van de menigte goed aan het dansen te krijgen. Een mix van grooves en opzwepende Zuid-Amerikaanse tromroffels waren een voorproefje op het muzikale geweld dat dadelijk zou plaatsvinden.
Op het menu stonden namelijk ook Laidback Luke & Benny Rodrigues. Dit is zo langzamerhand een twee-eenheid in dansland. Een twee-eenheid met en dikke vette garantie. De garantie dat het dak er dubbel en dwars af gaat! Voor dat het zover was gingen we richting hemel. Sinners is zo ingericht dat je vanuit de hel (benedenverdieping) trapsgewijs naar de hemel (bovenverdieping) komt. De middenverdieping is de tussenwereld, deze is donker en duister. Eenmaal boven bevind je je in? ….Juist, Heaven. Glitters, heldere lampen, warmte, een bar en een dansende blije menigte. Melly Mel en Mike (beide van Crème Fresh) waren hier met Dj Remy en Erick E. de draaitafelaars van de avond. Oldschool hip-hop, Eigtees en Ninetees hits, houseclassics en Swingbeat vloeiden hier door de speakers. Eén en al nostalgie, een lust voor het oor, kortom hemels!

Beneden stonden de mensen te rocken “With the Best”. The Lukester (Laidback Luke) draaide veelal pompin´ grooves uit Frankrijk. Die sound waar hij zelf zo van houdt. Geluidseffect hier, climax-reikende-echo daar, Benny was ook in da house. Net als vele andere honderden mensen. Sinners was packed, sfeer was top. Beneden ging het schandalig los. Achtjarige bestaan van Amserdams finest was een feit. Na de back-2-back taferelen van Laidback Luke en Benny Rodrigues draaide The Benman even solo, later sloot Cleon Macnack aan. De vergeten housetracks kwamen weer ten gehore. De mensen genoten volop, het was feest. De officiële sluitingstijd werd ver overschreden, maar dat vonden de mensen hélemáál niet erg. Dit soort feesten zijn zeer zeldzaam en mogen best wat langer duren. Je wordt tenslotte maar één keer acht jaar.

Tekst: Carlijn Meinders

(toegevoegd:27-12-2002/14:37)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws