Report: Spektrum brengt techno naar nieuw poppodium Mezz

Partyscene Redactie | 18 december 2002
headlines


Breda heeft sinds halverwege oktober eindelijk zijn langverwachte nieuwe cultuurpodium. Hiermee kan de stad zich op landelijk niveau weer meten met bijvoorbeeld Paradiso of 013. De voorloper van Mezz, het sterk verouderde Para, was zijn voegen gegroeid. Nu het podium enkele maanden open is krijgt ook de programmering steeds meer vorm.

De tweede zaterdag van de maand staat de nieuwe muziektempel in het teken van techno. Afgelopen zaterdag was het de tweede maal dat Spektrum op het programma stond. De eerste keer was het een groot succes. De vraag ‘hoe trek je mensen aan’ werd toen beantwoord door Lady Aida te programmeren.

De Mezz ligt op het randje van het centrum. Tussen oud huizen en winkels doemt ineens een zeer apart gevormd gebouw op. Is het een rups, een schelp? Het heeft een heel organische vorm waar je meerdere dingen in kunt zien. Het gebruikte materiaal aan de buitenkant is niet gewoon baksteen of glas maar koper. Dit koperen omhulsel zal nog blauwgroen kleuren door de Nederlandse weersinvloeden. De entree is steriel wit. Op de achtergrond zie je de ingang van de zaal die volledig uit hout is opgetrokken. In de ‘ballroom’ komt de opvallende organische vorm weer terug. Hier zijn de wanden eveneens van hout wat een warme uitstraling geeft.

Dat Breda met haar nieuwe cultuurpodium bij de tijd is, blijkt ook uit de 3 bij 4 meter grote videowall in de zaal waarop het werk van VJ Switchdocter te zien is. Dit is de eerste plek waar in deze stad een VJ echt aan het werk kan. Ook is er nog nagedacht over de aankleding. Die is minimaal maar effectief.

Het is drukker dan verwacht. In de Breda is het niet de gewoonte om een toegangsticket van ‘maar liefst’ 8 euro te betalen. Toch is de zaal goed gevuld. Dj Special T, slechts twee jaar bezig, bijt het spits af. Spektrum wil ook opkomend talent een kans geven. Hij vormt de opwarmer van de avond. De beat zit er nog niet echt in waardoor de zaal er onwennig en stil bij staat.

De beat ligt er flink bovenop als Dj Mo-Franco (genoemd als Bredaas grootste techno talent) het van Special T overneemt. Hij zweept de zaal op en krijgt het publiek aan het dansen.

Als laatste klimt Dj Noes achter de decks. Hij is bekend van de gerespecteerde Transistor-avonden in 013 te Tilburg. Vanavond maakt hij zijn debuut in Breda. Niet onverdienstelijk. Hij zet nog een tand bij en mixt er wat bekendere platen doorheen en laat wat meer van zijn Dj skills horen dan de andere twee.
De tweede Spektrum avond laat zien dat het geen eendagsvlieg is. Tot werkelijk de laatste noot wordt er gedanst.

Het bonnensysteem vraagt misschien nog wel een aanpassing. Bier en fris, de goedkoopste consumpties, kosten twee bonnen. Maak dan de bonnen per stuk gewoon twee keer zo duur.

Zaterdag 11 januari 2003 is de derde editie van Spektrum in Mezz. 21.00 tot 02.00

Verder interessante avonden…
* 3e zaterdagavond van de maand ‘Cargo’: maandelijkse Breakbeat slash Drum ’n Bass-avond
* laatste zaterdag van de maand ‘Grooves’: funky house, percussive beats, nu-jazz, afrobeat en funk


Txt by eetsl (toegevoegd 18-12-2002/12:28)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws