Club 'U' pre-openings party in Zaandam

Partyscene Redactie | 16 december 2002
headlines

Club ‘joe’
Eelko ‘Chemistry’ Anceaux, dj Marcello en Wilfred Hunsel hebben hier gehoor aan gegeven en donderdag was het zover. Voor genodigden en gasten was er een pre-openings party in dit voormalig postkantoor. Om misverstanden te voorkomen werd er ook duidelijk in het persbericht gezegd hoe je de naam van de club dient uit te spreken: ‘Club U (Spreek uit: joe)’. Zelfs op de uitnodiging stond: ‘Een uitnodiging voor joe en joe partner’. De U heeft zijn naam te danken aan de U-vorm van het gebouw waarin de club is gevestigd.

Met Marcello naar binnen
Het was flink druk bij de ingang van de nieuwe club aan de Dam en flink koud. Iedereen wilde het liefs zo snel mogelijk naar binnen, maar er moest gewoon netjes in de rij gewacht worden. Toen Chemistry dj Marcello en zijn aanhang arriveerde en door een zijdeur sneller naar binnen mocht, stapten zo’n honderd ‘bekenden’ uit de rij om met hem mee te lopen. Maar Marcello riep snel dat dit niet de bedoeling was. “Jongens iedereen is genodigd vanavond, jullie zijn allemaal vrienden van ons, maar jullie kunnen onmogelijk allemaal maar met mij naar binnen willen lopen”.

Flatscreens ipv mega vj schermen
Elke club heeft wel iets moois. Zo heeft club More mooie toiletten, en de Escape een mooi balkon. Deze club had dat zo’n beetje allemaal in één. Super mooie entree, een trap van zilver. Binnen veel lichtjes, mooie lounge banken, tv-screens ipv vj schermen en op de toiletten waren de mooiste kleuren gebruikt. Het deed me een beetje aan een Italiaanse club denken, waarbij ook vaak lichtjes op treden zitten of langs de dansvloer.

Hollandse zunigheid
De één miste de vj beelden, de ander vond dat weer rust geven in de zaak en was tevreden met de hippe flatscreens aan de muren. De één stoorde zich aan de ontelbare nooduitgang bordjes langs één muur, de ander vond dat een veilig gevoel. De één was al tevreden dat er tot twee uur ’s nachts gratis gezopen kon worden, de ander klaagde dat er opeens wel betaald moest worden. (blijf dan voortaan thuis en koop een fles JP Janet voor 3 eurootjes als je goedkoop dronken wil worden!)

What can U expect?
De week na de opening gaat U van start met de vaste maandelijkse programmering. Het concept van de zaterdag draagt de naam U-Nite. Een echte dance clubavond die kwaliteit in vele vormen hoog in het vaandel heeft staan. Uitgaan in combinatie met een relaxte sfeer. Op de vrijdagen zijn er elke keer verschillende concepten. Twee daarvan zijn U-Matic, een meer trancegerichte avond. En the Bomb, waar verschillende soorten muziek zoals house, hiphop, soul en R&B, latin en jazz te horen zullen zijn. De rest van de vrijdag worden ingevuld door externe organisaties. U are invited! (check www.club-u.nl)

Beeldmateriaal volgt morgen

(toegevoegd:16-12-2002/09:49)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws