"Dat ik die show krijg is te gek."

Partyscene Redactie | 12 december 2002
headlines


Gisteren brachten wij het nieuws dat Olav Basoski als eerste Nederlandse Dj/ Producer een eigen programma krijgt op de Engelse radio. Hij gaat één keer per maand bij Ministry of Sound Radio (MOSR) een twee uur durende show op vrijdagmiddag presenteren. Partyscene vroeg Olav Basoski om een reactie.

Olav Basoski blijft redelijk nuchter onder het feit dat hij Neerlands eerste is. “Het boeit me niet zo vreselijk dat ik de eerste ben. Het feit op zich dat ik die show krijg is te gek.”

Het voorstel van MOSR is niet zomaar komen aanwaaien. Daar ging één en ander aan vooraf aldus Basoski: ”Het is niet zo dat ze me hebben opgebeld of ik misschien een programmaatje wilde doen. Een paar weken terug was ik bij Ministry of Sound om een video-interview te doen voor de website. En passant vroegen ze of ik zin had die avond een radioprogramma mee te presenteren en wat plaatjes te draaien. Kennelijk vonden ze dat zo goed gaan dat ze later vroegen of ik een eigen show wilde doen.”

Maar hoe komen die twee uur in de maand er dan uit te zien? Basoski mag zelf beslissen hoe hij zijn programma invuld. De muziek en vorm worden niet van hoger hand opgelegd door MOSR. “Het zal wel een beetje slap lullen worden afgewisseld met wat dj-sets. Ik ben ook van plan andere mensen vragen mee te doen. Zowel de grote namen als nog onbekende mensen. Er loopt namelijk zoveel talent rond dat nooit een kans krijgt. Het is een beetje wat ik nu maandelijks op ID&T doe dus.”

Het is nog even wachten op de eerste radiominuten. Volgende week wordt het contract getekend wat Olav Basoski in principe voor een jaar aan MOSR verbind. En dan in januari zal hij zijn eerste show presenteren. “Ik ben benieuwd hoe het ontvangen wordt in Engeland. Ik heb niet zo'n vreselijk Hollands accent, máár Aai, kom wel from Emsterdem, joe no....”

De show valt volgens Olav Basoski wel in te plannen in zijn drukke schema. “Het kost me slechts een dagje per maand. Dat valt wel mee.” Wat is de meester achter de decks dan nog meer aan het doen? “In Januari ga ik een deel van de soundtracks maken voor een Play Station 2 game genaamd Midnightclub 2. Dat is een racinggame. Direct daarna ga ik beginnen met mijn nieuw album. Mijn hele agenda staat vol. Ook wil ik rond februari Samplitude 13 uitbrengen. Daarna zien we wel weer.”

Dat wordt dus een PS2 aanschaffen…

(toegevoegd: 12-12-2002/11:20)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws