JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 12 oktober 2002
headlines


Als het aan mij ligt, wordt dit de meest kortstondige hype die de scene ooit heeft meegemaakt.
Is er geen wet die dit soort criminaliteit kan verbieden?

Als je in een Soap wilt acteren, moet je op zijn minst een aantal acteerlessen hebben genoten en in amateurgezelschappen kleine rollen hebben gespeeld. Er worden bepaalde eisen aan je acteerkunsten gesteld. Als Dj moet je op zijn minst de plaatjes mooi in elkaar over kunnen laten gaan. Net zoals acteurs hun teksten uit hun hoofd moeten leren, zo moet je als Dj ook je plaatjes kennen.

Ik krijg morgen heus geen rol in GTST, omdat ik vroeger op school weleens in een toneelstuk heb gespeeld en dat is maar goed ook. Helaas krijg je, als je in GTST een rol speelt, wel de ene Dj boeking na de andere. Het maakt dan ook niet uit dat je een half uur te laat op je boeking verschijnt, om vervolgens eerst nog rustig met je vrienden een drankje achterover te slaan aan de bar.
Het is ook helemaal niet erg dat je niet kan mixen en dat de plaatjes die je draait geen enkel verband met elkaar houden.
Het is ook logisch dat je platen draait met lange breaks en climaxen, zelfs als er maar 10 mensen op de dansvloer staan. Van al dat draaien wordt je natuurlijk moe en daarom laat je, na een half uurtje gedraaid te hebben, je vriendje je set maar afmaken. Kun je even bijpraten met je andere vrienden.
Terecht dat je daarvoor een beloning ontvangt, die vanzelfsprekend vier maal hoger is dan die van mij. Ik ben tenslotte geen Soapster.

Gaat het dan zo slecht met het danswereldje, dat je als organisatie een bekend TV-gezicht achter de draaitafels neerzet en zo meer mensen hoopt aan te trekken?
Dat getuigt van weinig respect voor je publiek en de serieuze Dj’s van Nederland.
Het maakt me echt niet uit of iemand nou in een Soap speelt of banketbakker is, maar je moet als Dj wel kunnen draaien!
Een klucht hoort op de buis en niet in de clubs.

Ik heb de afgelopen week maar 1 goed plaatje onder ogen en oren gekregen, vandaar deze gekortwiekte top 5.


1- DJ JEROENSKI – DEDICATION (FONKYFIBE)
Dj Jeroenski bracht onlangs nog een track uit op het Engels Boo label, hetzelfde label waarop de heren van Phatts and Small hun eerste hit scoorden.
Deze release doet hij op Fonkyfibe, het label van Dance-veteraan Rob Boskamp. Jeroen nam een stemsample uit een oude Kings of Tomorrow plaat, voorzag die van een vette
groove met als resultaat een goed draaibare 12”. De paar keer dat ik deze plaat draaide, kreeg hij een goede respons van de dansende clubbers. Dat zegt genoeg!

Klik hier om naar de tracks te luisteren

(toegevoegd:10-12-2002/10:46)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws