Report: Speedfreax toont het beste van zichzelf in progressieve Now&Wow

Partyscene Redactie | 12 september 2002
headlines

Het is altijd een prettig moment, als je eenmaal echt binnen bent in een club. Zaterdag in Now&Wow werd dat gevoel versterkt door de bittere kou buiten. Binnen was het goed druk, maar gelukkig niet zo vol dat je niet lekker zou kunnen dansen.

Monsieur Lacroix had de mensen in Now om een uur of ŽŽn al helemaal los, en toen hij aan het zijn set afsloot met de Tim Deluxe's remix van Lovestory van Layo & Bushwacka kon de avond in Now eigenlijk al niet meer stuk.

Om twee uur nam Cleon Macnack het van hem over. Deze rijzende ster aan het house-firmament liet zich nergens door afleiden, zelfs niet door een klein probleem met de geluidsinstallatie. Hij liet merken zelf als bezoeker vaak in Now&Wow te zijn geweest door z'n set af te sluiten met X-Press 2's 'Muzik Xpress', en Ted Langenbach zag vanuit de DJ-booth dat het goed was.

Snel naar Wow, want daar was het de laatste keer dat Speedfreax op de huidige lokatie van Now&Wow werd georganiseerd. Voor de gelegenheid had icoon Joost van Bellen een allstar-lineup samengesteld: Gomes, Vin-E, Bunty, Andy Callister het waren er teveel om op te noemen. Het was mooi om te zien hoe de verschillende DJ's en MC's met elkaar samenwerkten. Daarbij vielen Gomes en Vin-E erg op. Op het moment dat Vin-E de microfoon pakt gaat er duidelijk een nieuwe energiegolf door de zaal. Tel daar de 'Best of Speedfreax' set van Gomes bij op en het zal duidelijk zijn dat de uitkomst een knalfeest was.

De verlichting bij Speedfreax mag trouwens niet onvermeld blijven. Van voor tot achter in de zaal hingen kleine gloeilampjes verticaal op bepaalde plekken in de zaal. Door een uitgekiende synchronisatie met het geluid zag dat er echt heel mooi uit.

Now&Wow toont in hun programmering lef, door jonge DJ's als Cleon Macnack een kansen te geven op een dergelijk podium en tijdstip. Het is te hopen dat dat portie lef een van de dingen is die in de verhuisdozen mee gaat naar de nieuwe lokatie. Die vernieuwing is namelijk precies datgene waardoor Now&Wow leuk blijft.

Tekst: Hans 'nottin' fake about my break' Westerbeek

(toegevoegd:09-12-2002/13:28)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws