Report: Gene Farris draait meer dan house

Partyscene Redactie | 12 april 2002
headlines

Misschien is het de platenkeus, waar het publiek soms geen raad mee weet. De Amerikaan heeft nogal de neiging om meer dan alleen house te draaien en daar weet de hokjesminnende danceliefhebber niet altijd raad mee.

Zo ook in de Escape, waar Gene Farris voor de tweede editie van Mainstage was uitgenodigd. Dit nieuwe Chemistry-concept, waarbij een internationale top-dj de Amsterdamse club aandoet, vindt iedere laatste zaterdag van de maand plaats. Wie Mainstage een keer wil meemaken, moet overigens wel diep in de buidel tasten. Een toegangskaartje kost maar liefst € 20. Aardig prijzig, want verder was de line-up met resident-dj Onno en Edwin Bazen niet echt spectaculair.

Onno mocht het publiek (dresscode: ‘blond & beautiful’) opwarmen met clubby sounds, waarna Gene halverwege de avond het roer van hem overnam. De dj, die volgend jaar een compilatie op zijn eigen label Farris Wheel Recordings uitbrengt, wist aanvankelijk niet te overtuigen met zijn clubby filterhouse. Pas na een uur, toen het tempo omhoog ging en de platen vetter en groovier werden, raakte de ‘Chicago House Master’ op dreef. Helaas reageerden de bezoekers nauwelijks op de lekkere technoplaten van Jeff Mills en Green Velvet. En ondanks de oppeppers van mc Marxman bleef de sfeer aan de matte kant. Voor afsluiter Edwin Bazen was het te laat geworden om daar nog iets aan te veranderen.

Tekst: ANOP

Chemistry
Zaterdag 30 november 2002
Dj’s: Gene Farris, Edwin Bazen, Onno

(toegevoegd:04-12-2002/15:04)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws