Reactor/Sound Architecture in Now&Wow

Partyscene Redactie | 12 maart 2002
headlines



Deze vrijdag 6 December is het dan zover en zal de Now&Wow voor de tweede maal een onderkomen bieden aan Reactor Sound Architecture die op hun beurt de Rotterdamse superclub weer trakteren op misschien wel 1 van de beste line-up's van het jaar in een club.

OCTAVE ONE - live - [ 430 west Detroit ]
DJ SET LORNE ‘KSR’ BURDEN [ 430 west / detroit ]
Octave One draait rond de vijf (!) gebroeders Burden. In 1989 besloten Lynell, Lawrence en Lenny zich onder de noemer ‘Octave One’ te richten op het produceren van electronische muziek. Op het Transmat label van Derrick May brachten de heren hun eerste track (‘I Believe’) uit. Al snel richten ze hun eigen label, 430 West, op. Bij de kenners staan de albums ‘A Living Key’ en ‘Images from above’ nog vers in het geheugen. In 2000 verliet Lynell de groep en werd vervangen door de jongste Lorne, de jongste Burden. Op zeer jonge leeftijd (op dit moment is hij pas 17 jaar) heeft hij onder zijn pseudoniem ‘KSR’ [ aka Kaotic Spacial Rhythms ] al verscheidene releases achter zijn naam. De meest recente hit van Octave One, ‘Black Water’ is door veel dj’s grijsgedraaid. Lorne zal na het live optreden een dj-set ten gehore brengen. Het publiek heeft al met zijn dj kwaliteiten kennis kunnen maken op de onlangs verschenen mixcompilatie ‘430 West presents Back to the Rhythm’. De ware Detroit fanaten zullen door deze live en dj set op hun wenken bediend worden

ADAM BEYER
Als dj/producer/label eigenaar heeft Adam Beyer voor een groot deel zijn stempel gedrukt op de technosound van Zweden. De platen van zijn in 1996 opgerichte Drumcode-label, waarop ook mede-Zweden als Cari Lekebusch, Oliver Ho en Thomas Krome te horen zijn, vinden gretig aftrek in de technoscene over de hele wereld. Beyer heeft de laatste jaren met de voor hem typerende harde, percussie techno wereldwijd de dansvloeren verovert. Naast deze harde kant vertegenwoordigt Beyer met zijn Code Red label de softere kant van techno. Op zijn laatste album, ‘Ignition Key’ genaamd, bewijst de Zweed veel in zijn mars te hebben. Naast het stevige werk verrast Beyer de luisteraar met zijn kijk op techhouse, electro en downtempo. Het zal dus zeker de moeite waard worden deze multifunctionele Zweedse technoheld in Now&Wow te aanschouwen als waardige afsluiter van de avond.

Reactor_Sound Architecture
Datum: vrijdag 06-12-2002
Locatie: Now&Wow St.Jobsveem LLoydstraat 10 Rotterdam
Prijs: 22 euro voorverkoop / 27 euro deur

NOW
23:00-01:00 Joachim ( Sound Architecture ) Netherlands
01:00-03:00 Marco Carola ( Zenit, Question ) Napels, Italy
03:00-04:30 Speedy J-live ( Novamute ) Netherlands
04:30-06:30 Adam Beyer ( Drumcode ) Sweden

WOW
00:00-01:00 Clarence Brandon ( Reactor, On ) Netherlands
01:00-02:00 Lorne OKSR' Burden ( 430 west ) Detroit, U.S.
02:00-03:30 Octave One-live ( 430 West ) Detroit, U.S.
03:30-05:30 Jori Hulkkonen ( Fcommunications ) Finland

check www.reactor-events.com

Tevens geeft Reactor/ Sound Architecture deze week een aantal prijzen weg voor de trouwe Partyscene bezoeker waaronder een mix cd van Lorne " KSR " Burden, Het nieuwe mixwapen van de 430 west clan uit Detroit. en een 12 inch van de Zweedse technoheld Adam Beyer..

Wil je in aanmerking komen voor een van deze prijzen, beantwoordt dan de volgende vraag.

Noem naast Adam Beyer twee andere techno grootheden afkomstig uit Stockholm.

(toegevoegd:03-12-2002/14:23)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws