Artefact wint Grote Prijs in categorie dance

Partyscene Redactie | 12 februari 2002
headlines



Met het winnen van de Grote Prijs in de categorie dance liet het Eindhovense trio de vijf andere kandidaten, Chicoga, 37, Gran&Tilly, 2 C, Aryse en Gideon achter zich.

De prijs bestaat uit 5000 euro, een gig op Dance Valley, Metropolis en Eurosonic, twee dagen studiotijd in Wisseloord en 500 cd's geperst door Salisbury.
Artefact is het triphop project rond producer Maxim Schram. In het 7 jarig bestaan heeft hij met Artefact diverse electronische stijlen weten te combineren.

Vooraf werd Artefacts muziek door de jury omschreven als “Orkestrale samples en laidback beats staan centraal en worden vergezeld door betoverende vocalen. Triphop en ambient groove vormen de steekwoorden.” Artefact over zichzelf : uitgangspunt is het toevoegen van emotie aan de electronische klanken.

De muzikale stijl van dit moment laat zich het beste omschrijven als een combinatie van de intieme sound van bijvoorbeeld Massive Attack’s “Teardrop” en de acid-jazz beats van Lamb.

Bovendien werd Artefact door het publiek uitgeroepen tot beste dance act. Hiermee won het trio nog eens 1000 euro extra.

(toegevoegd:02-12-2002/11:05)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws