Report: The Silver Scream at The Electric Ballroom

Partyscene Redactie | 27 november 2002
headlines

Now &Wow en de beleving met niemand minder dan Felix da Housecat. Electro is het nieuwste van het nieuwste in de dancescene. Wat er allemaal al niet gebeurt met de verschillende stromingen, ze volgen elkaar snel op. Kletsica?

Het dancepubliek is nogal wat gewend. Electro-feestjes vonden altijd al plaats, maar dan niet zo zeer als een boventoon.
Vanbellen en zijn Meubelstukken brengen de electro naar Rotterdam. Met de nodige verfrissende consternatie die het teweegbrengt. Vanbellen, bekend als de king van de speedfreax, liet op deze avond zien dat hij wel meer in zijn mars heeft dan de twostep. Leuke vrolijke klanken, zeer jaren 80 getint…

De Wow omgetoverd in neon lichten, lekker paars, lekker jaren 80.
De opkomst van Felix da Housecat was nadrukkelijk, aanwezig, hilarisch, enthousiast.

De Amerikaanse dj gooide een paar geweldige platen erop, en had gelijk het publiek om zijn vinger gewonden. De handen omhoog? Schreeuwen? Uh, juichen? Was even vergeten dat Rotterdam dit ook nog kon.

In de Now was het Lacroix die de zijn resident plaats weer had gevonden. Rotterdam kent hem, hij kent het publiek. Duidelijk. Roog kwam hierna en clubby sounds kwamen ten gehore. Jammer dat deze reporter niet op tijd was voor Benny Rodrigues, want hij draaide tot twee uur.
Acts waren er ook. Dat kon niet zijn ontgaan. Now & Wow is daar nou eenmaal uniek in. Dit keer een mannelijke en vrouwelijke performers die op een podium in zilverkleur (aka Silver Scream) gekleed waren. En snuiven dat ze deden. Nep, drugs. Haar en make-up geheel op de jaren 80 afgestemd.

In de Wow was het een mysterieuze cabine waarin het een en ander stond te gebeuren. Maar wat? Om 2 uur ging de luxaflex open en daar stonden meiden in, met 10 dubbele lagen lingerie en een groot ei op hun hoofd. En ei? Ja, een ei met een mondje als van een opblaaspop. Kunstzinnig dat wel. De creatieven hebben weer hun best gedaan. Langzaamaan ging laag voor laag uit… bekijks hadden ze wel!
De sfeer was goed. En Felix da Housecat heeft van zich laten horen.

Tekst: Trisha Pothoff

(toegevoegd:27-11-2002/14:27)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws