Eighties Verantwoord voor ’t eerst in Amsterdam

Partyscene Redactie | 21 november 2002
headlinesDit is een dansavond die compleet in het teken staat van de jaren tachtig. In Utrecht is Eighties Verantwoord al ruim twee jaar een enorme hit. Elke eerste vrijdag van de maand is Ekko uitverkocht en eens per drie maanden is zelfs Tivoli vol met mensen die jeugdherinneringen willen ophalen of kennismaken met de muziek van vijftien, twintig jaar geleden. DJ’s 7 Inch Twins hadden afgelopen zomer succes op het dance-podium van Parkpop en in de Golf-tent op Lowlands. Eighties Verantwoord maakt dit najaar een tournee langs andere clubs in Nederland.

Eighties Verantwoord is een unieke jaren tachtig dansavond, omdat het meer biedt dan muziek alleen. 7 Inch Twins beschikken over vrijwel alle vinyl singeltjes die in de jaren tachtig populair waren. Bezoekers kunnen vooraf verzoekjes indienen per e-mail maar ook op de avond zelf via een computerscherm dat in de zaal hangt. Met hun collectie van duizenden singeltjes kunnen de 7 Inch Twins, die overigens de hele avond hun mond houden, voldoen aan alle wensen van het publiek.

In de kleine zaal van Panama wordt bovendien een 80’s lounge ingericht. De Baltimora’s draaien daar jaren tachtig muziek die minder geschikt is voor de grote zaal. Dus rustiger nummers, maar ook meer obscure alternatieve en zwarte muziek. Bezoekers kunnen ook daar gebruik maken van de spelcomputers of oude tijdschriften doorbladeren.

Eighties Verantwoord
Panama, Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam
Zondag 24 november, aanvang 20.00 uur, einde 1.00 uur
DJ’s 7 Inch Twins
VJ’s en decor door Triomf
80’s lounge met de Baltimora’s
Entrée € 8,-
VVK: AUB en Panama in Amsterdam, Plato in Utrecht
Verzoekjes: seveninchtwins@hotmail.com
Website: www.eighties-verantwoord.nl

Overige data:
8 november: Patronaat, Haarlem (na Frank Boeijen)
6 december: Ekko, Utrecht (+ 80’s popkwis door de Baltimora’s)
14 december: Boerderij, Zoetermeer
20 december: Doornroosje, Nijmegen
31 december: Tivoli, Utrecht

Kaartjes winnen? Ga naar de rubriek "WINNEN".

(toegevoegd:21-11-2002/10:53)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws