Report: Driejarig verjaardagsfeest Earth competitie van talenten

Partyscene Redactie | 20 november 2002
headlines

Daarom werd al weken van tevoren gesproken en gespeculeerd over het driejarig bestaan. De verwachtingen waren bij de talloze enthousiaste earthlings hooggespannen en dat was bij binnenkomst in De Melkweg meteen te merken. De sfeer was feestelijk en gespannen, er liepen kabouters rond en er werden verjaardagshoedjes uitgedeeld. Het was vrijwel vanaf het begin al aardig vol, velen hadden de moeite genomen om vroeg te komen en niets te missen van het verjaardags-house-feest.

Terwijl in de Max jarige job Per de inmiddels traditionele en altijd heerlijke kick-off deed, verraste Mr. C in de Oude zaal met heerlijke funky en tribal houseplaten, begeleidt door een percussionist die onvermoeibaar door bleef trommelen als het Duracell-konijntje met speed! De steeds steviger beukende muziek van C was voor Terry Francis het teken om het tempo nog eens extra op te schroeven wat uitmondde in een pompende set met stevige tech-house.

Ondertussen eindigde Progressive-Per in de Max zijn set en werd vervolgens verrast door de resident DJ in het Melkweg Café, Helpende Henk. Die zag zijn droom in vervulling gaan: draaien in de Max! Geholpen door zijn lieftallige assistente Jansen met Fortuijn liet hij de feestkraker "Lang zal earth leven!" door de zaal schallen. Er werd de tijd genomen om Per en zijn organisatie uitgebreid te feliciteren met bloemen en cadeutjes.

Hierna kwam de Britse rausdouwer Cass stipt op tijd de zaal binnenlopen en kon vanaf 'scratch' zijn set uitgebreid en zorgvuldig opbouwen. Voor mij is Cass een van de dj's met de meest progressieve instelling. Zijn muziek kenmerkt zich door mooie melodieuze, soms minder makkelijk in het gehoor liggende platen, soms lekker trancy en stevig, maar altijd diep en verrassend. Maar heel eerlijk gezegd had ik 'm iets meer uitbundiger, gekker en bruter verwacht, dat zal wel aan mij gelegen hebben...

Het leek echter wel alsof hij dat aan Lucien Foort overliet, want die gooide het over een geheel andere boeg. Brak hij vorig jaar op het tweejarig bestaan van Earth de Oude zaal bijna af, nu deed het nog eens flink over in de Max. Stuiterend en daverend verwelkomde het uitzinnige publiek Lucien, alsof er eerder die avond alleen maar downtempo was gedraaid! De adrenaline, dopamine, serotonine en alle andere -ine's spoten door de lichamen van de losgeslagen feestgangers op de dansvloer, wat weet 'ie toch feilloos de sfeer te maken met z'n gebeuk en geknal! Heel simpel en uitermate lekker en doeltreffend! Toch even een heel klein puntje van kritiek: Per had moeten eindigen en het applaus en gejuich in ontvangst moeten nemen, wat nu (met alle respect overigens) Lucien toekwam. Want per slot van rekening was Per het enige echte feestbeest!

Voor de echte feestgangers die nog niet genoeg hadden was er een After-party georganiseerd, waar Terry Francis en Lucien Foort echte 'barflies' bleken te zijn. Al met al een memorabele avond.

Volgende maand heeft Per uitgenodigd: John Creamer, Remy, Lemon 8 en Benoit, die inmiddels volkomen terecht is 'gepromoveerd' van winnaar van de talentencompetitie naar resident van earth! Meer dan genoeg reden dus om watertandend uit te zien naar vrijdag de dertiende!

Tekst: Edo Willemse

(toegevoegd:20-11-2002/10:08)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws