(DJ Fanclub’s?) Undercover gaat vreemd!

Partyscene Redactie | 11 december 2002
headlines




Zo gaan er op diverse forums hele mensenmassa’s vreemd. Ze nemen dan een nickname (nep-naam) en schrijven vervolgens doodleuk de grootste leugens en achterklap zonder dat iemand weet wie de schrijver is. Vreemd... Heel vreemd!


Vreemde mensen? Vreemde dingen!
Gister was ondergetekende (Undercover is m’n echte naam!) uitgenodigd om in de jury te zitten bij de jaarlijkse Prins Carnaval verkiezingen. Deze verkiezing vindt ieder jaar precies op 11 november plaats. “De elfde van de elfde” zoals dat zo leuk heet. Het gekkengetal (vreemd-getal?) noemen ze elf ook wel en dat slaat goed aan bij dat gekke carnavalsfeest.

Vreemde snuiters die juryleden!
Waarom ik in de jury zat? Voornamelijk om het feit dat ik uit het zuiden kom. Van beneden de rivieren, dus. En omdat ik zo gek ben als een deur en dus een neusje heb voor gekke mensen en gekke dingen. Lees: vreemde mensen en vreemde dingen! Want wat is er nou zo vreemd aan carnaval? Voor mij is er niks vreemd aan om 3 dagen lang volkomen naar de kloten te gaan. Dat doen we in die zogenaamde “house scene”, elk weekend...

De vreemdganger?
Nee, het meest vreemde aan carnaval is, wat de mensen boven de rivieren van carnaval denken.
Zij denken dat carnaval uitgevonden is om met de buurvrouw in bed te belanden. Of om het even wie, als het maar niet je eigen vriendin is. Tja, als dat echte zuidelijke carnavalsgevoel alleen maar tussen de benen zat (bungelde), waren we snel klaar. Maar zo simpel is het niet. Zelfs met dat driedaagse volksfeest blijven we respect houden voor elkaar. Kijk, dat is mooi! Zo hoort het! En wat er allemaal niet hoort doen we gewoon tussendoor. Sorry voor het lange uitweiden, maar dit was ff nodig om duidelijk te maken waar een Prins Carnaval aan moet voldoen.

Terug naar de verkiezingsavond:
Maandag-avond 11 november Amstel Hotel. Genomineerden en belangstellenden stromen binnen. Ieder had zich zo origineel mogelijk verkleed om al een beetje in de stemming te raken. Wij van de jury hadden al lang geleden besloten om dit jaar voor een Prinses Carnaval te kiezen. Mede door de gedachte hier in het noorden dat carnaval alleen om seks draait, wilden we nu eens kijken hoe een vrouwelijk Prins Carnaval “het zou doen”. De genomineerden hadden we van te voren al samengesteld. Ze moesten van een goed glas bier houden. Vlot zijn. In voor een grap en een grol en geil als boter. Nou, die waren er genoeg hier in Amsterdam. Ook zou het een goed idee zijn een zogenaamde BN-er met het karwei op te schepen, want Carnaval leeft niet zo in Amsterdam en BN-ers worden overal ingezet om aandacht voor serieuze zaken en nu dus ook voor minder serieuze zaken te verkrijgen.

De bedrogene!
Eén van de grote kanshebbers was natuurlijk onze eigen Wendy (van Dijk). Een meisje met zo’n achternaam is natuurlijk al sowieso lollig. Prinses Dijk den Eersten! (Princes Dyk the First!). En ook in verkleedpartijtjes heeft ze altijd wel zin. Zo verkleed ze zich vaak als een Japanse presentatrice (Ushi!). Dit om haar huwelijk met de beroemde zanger van de band spannend te houden. (Want die hebben het altijd heel moeilijk met al die groupies enzo...) Zo kon deze zanger regelmatig vreemd gaan met zijn eigen vrouw. Ook de zwarte haren van de pruik in het douche putje was net echt! Helaas ging Wendy er zelf in geloven en wilde niks meer van deze vreemdganger weten. De vraag blijft dan ook: Zal Wendy een Japans kindje of een Nederlands kindje baren?

De winnares?
Toch is Wendy het niet geworden! Als prinses Carnaval moet je, je hélemaal kunnen laten gaan en ondanks haar bijzonder lieve glimlach naar de jury gister, deed me de glimlach nog te veel aan “de glimlach van een boer met kiespijn” denken. En dat kunnen we niet hebben, met Carnaval! Ook zou ze rond die tijd moeten bevallen en een hoog zwangere Prinses Carnaval is niet handig i.v.m. het zuipen. Volgend jaar beter Wendy!!!

Prinses Carnaval!
Wie dan wel? Uiteindelijk hebben we moeten kiezen tussen een zangeres van Lois Lane en Birgit (TMF!) Maasland. (De rest was te oud, kon niet tegen drank of was ronduit te saai) Na de gebruikelijke vragen als: “Wat zijn je hobby’s?” en “Wat zou je het eerste doen als je even burgemeester van Amsterdam zou zijn?” ging de voorkeur van de jury toch uit naar Birgit. Motivatie van de jury was: “Daar zou ik het wel op kunnen!” en het feit dat ze géén ondergoed droeg heeft ook zéker éxtra punten opgeleverd!
Nou lieve Birgit, gefeliciteerd en je weet het: Carnaval heeft niks met vreemd of vreemd gaan te maken...

Carnaval? Een beetje vreemd, maar wel lekker!

Undercover

PS:
Over vreemdgaan gesproken. A.S. vrijdag zal er vreemd gegaan worden bij het leven. Dan gaan álle Kremlin-fans naar de Melkweg om (hun éérste?) Earth bij te wonen. (Earth viert daar zijn 3 jarig bestaan!) Dat is eigenlijk niet eens écht vreemdgaan. Echt vreemdgaan kun je alleen als je "vaste" verkering hebt of getrouwd bent. Die Kremlin-aanhangers hebben niet eens een “vaste” of “eigen” club-avond... Ach, gut. Dan is het goed! Want eenieder die niét vreemd-gaat is bijzonder welkom in de Melkweg a.s. vrijdag!!!
Welkom bij Earth, beste en lieve "Kremmers"!
Dan zijn jullie er ook weer eens uit... (Sterkte!)

(toegevoegd:12-11-2002/17:41)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws