You love techno? I Love Techno!!

Partyscene Redactie | 11 december 2002
headlines

Met een niet misstaande line up varierend van Carl Cox, Sven Väth, Adam Beyer, Rush, Marco Baily, Timo Maas, Anthony Pappa tot aan Underworld is het hen net als elk jaar weer gelukt het neusje van de zalm op techno gebied te veroveren.

Dit keer geen ellenlange files en wachtrijen bij ingang en jassen. De entree ging erg gesmeerd. Een prima start van de avond.
Naast de goede doorstroming van entree en jassen, was er nog een opmerkelijke verandering doorgevoerd in vergelijking met voorgaande jaren. Er was in deze editie zeer veel aandacht aan aankleding en decor geschonken. Veel gekleurde doeken, versieringen, beeldprojecties en goede lichtshows. Bij een van de podia was er zelfs een enorm bouwwerk van gekleurde tl lampen opgezet. De sobere techno look is er nu duidelijk vanaf.

Ook het publiek maakte dit keer met veel eigen kledingcreaties een veel kleurrijkere verschijning. Hieruit was een complete I Love Techno kledinglijn te destilleren inclusief rokjes, shirts en broeken. Jean Paul zou hier niets bij zijn.

Een zeer goed initiatief was de verkrijgbaarheid van gratis water. Hier zouden de (krenterige) Nederlandse feesten een voorbeeld aan moeten nemen.

Het publiek was over het algemeen wat aan de jonge kant maar maakte absoluut een goede stemming. Een nadeel van het evenement was de enorme drukte. 35.000 man is eigenlijk te veel van het goede. De omvang van deze mensenmassa werd eigenlijk pas duidelijk toen er bij diverse zalen geen mensen meer naar binnen mochten omdat ze vol zaten. Vervelend als je speciaal voor een aantal dj’s gekomen bent en je mag niet meer naar binnen. Dit was bijvoorbeeld het geval bij vedettes zoals Carl Cox, Sven Väth, Marco Baily en Underworld. Maar goed, er was daarnaast gelukkig nog keuze zat.

De warming up begon bij ons in de Intec zaal, de stal van Carl Cox. Hier draaide Oxia een aardige maar weinig overtuigende set. Een groot nadeel van de Intec zaal was het geluid. Midden vooraan was er een groot verlies aan power zodat de muziek in veel gevallen nauwelijks of zelfs helemaal niet over kwam. Dit was ook erg jammer bij de set van Carl Cox. De grote swingende beer speelde zeer enthousiast met het publiek en hief daarbij de bekende vingertjes de lucht in. Hij zette een lekkere funky techno set weg maar door het slechte geluid misten zijn befaamde klaarkom momenten hun doel. Bovendien begon de zaal zo druk te worden dat ik voor het eerst van m’n leven Carl Cox voortijdig heb moeten verlaten. Erg jammer.

Een ander paard van de Intec stal was Trevor Rockliffe. Zijn funky techno stijl had veel weg van dat van Carl Cox. Het eerste gedeelte van z’n set dreigde wat monotoon te worden, maar halverwege kreeg hij de smaak te pakken en zat hij in volle vaart.Ook hij had te kampen met het slechte geluid in de zaal.

Een verrassing tussen de line up was progressive grootheid Anthony Pappa. Helaas draaide hij voor een nagenoeg lege zaal. Zijn kruisbestuiving van stevige progressive met techhouse was blijkbaar nog iets te soft voor de echte techno liefhebbers. Dit merkte ook Timo Maas. Zijn zaal zat niet zo vol als dat we zouden mogen verwachten met zo’n grote naam, ondanks de prima set waarop de Duitser het publiek trakteerde.

De Zweed Adam Beyer knalde daarentegen het plafond er in de Session room goed af met z’n platen. Snoeihard, goed getimede opbouw en veel gegoochel achter z’n draaitafels. Hij liet ze nog net niet verdwijnen…

Een van de toppers van de avond was toch wel de hardwerkende Mistress Barbara. Zij zette de Green room volledig op z’n kop. De ene geluidssalvo na de ander werd de zaal in geslingerd en ze stond daar te mixen alsof haar leven er vanaf hing. Naast een goede muzikale performance werd het publiek dan ook vermaakt met een boeiende visuele performance.

Bij het verlaten van het Expo terrein was nog een grootscheepse politiecontrole op touw gezet. Na ondervraging over drank of drugsgebruik mochten de meesten gewoon doorrijden. Als iedereen zoals Pinoccio een houten neus zou hebben…

Resumerend mag toch wel gezegd worden dat deze editie van I Love Techno een verbeterde versie is van de voorgaande. In de zomer van 2003 staat de eerste editie van I Love Techno outdoors op het programma. Ik vroeg me al af wanneer ze hier eindelijk mee zouden komen…

With special thanks to Gijs van der Togt.

Tekst: Geoffrey Davies

(toegevoegd:12-11-2002/10:34)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws