Feestjes op zondag een gat in de markt? Marcella in Breda

Partyscene Redactie | 11 juni 2002
headlines

Nu is er een duidelijke nieuwe trend waarneembaar die nog meer invullingsmogelijkheden geeft aan de over het algemeen rustige zondagen: gewoon een leuk feestje!

Steeds meer kleine party organisaties zoeken hun heil in het organiseren van een feest op de zondag. De vrijdag en zaterdag zijn namelijk al flink verzadigd op feestgebied, dus blijft er weinig anders over dan de niche in de markt te gaan benaderen. Natuurlijk zijn er de diverse afterclubs die op zondag open zijn, maar dat is toch net effe wat anders dan een feestje dat om 4 uur ’s middags begint. In plaats van de echte die hards die vergeten zijn te slapen heb je nu bijvoorbeeld meer kans op frisse, uitgeslapen feestgangers. Iets wat toch wel terug te vinden is in het verschil in sfeer.

Zo ook afgelopen zondag in de trendy Bredase tent genaamd Oebele. Gevoed door uplifting en cheesy soulful house, heerste er hier een zeer opgewekte en zomerse stemming.

Een totaal andere boeg dan de muziekstijl waarmee de plaatselijke en nu zelfs internationale held Tiesto beroemd is geworden, maar gezien de grote drukte houdt het Bredase publiek dus niet alleen van trance. Er wordt dus klaarblijkelijk in een bepaalde behoefte voorzien.

Het begin van de avond werd gevuld door de rookies Rahim Le Groove, Bass’m en Roger Paolo. Om beurten zorgden zij ervoor dat de ene zomerse groove na de ander over de speakers geknald werden. De ene dj vulde de ander uitstekend aan en ook technisch gezien was er weinig op aan te merken. Het publiek kon het allemaal goed waarderen.

Het hoogtepunt van de zondag was het optreden van niemand minder dan DJ Marcella. Zij zette de heerlijke groovy trend voort, aangemaakt met een wat stevigere ondergrond. Totaal opgaand in haar eigen muziek, wist ze het publiek mee te nemen in haar sunshine express in donkere dagen. Zij werd geestelijk ondersteund door de onafscheidelijke Roog die de avond daarvoor overigens nog in de Matrixx stond toen het schietincident gebeurde.

Al met al mag het een geslaagd feestje genoemd worden met veel potentie. De volgende editie zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten.

Is een feestje op zondag nu een gat in de markt? Geen idee, maar in ieder geval is het een groeiende trend waarmee je je weekend voortaan nog zinniger af kan sluiten. Wel op tijd naar huis, want maandag gaat de wekker weer veel te vroeg…

Tekst: Geoffrey

(toegevoegd:06-11-2002/15:00)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws