Politie wil Dino’s sluiten

Partyscene Redactie | 11 mei 2002
headlines

De politie dringt er bij burgemeester Job Cohen op aan discotheek Dino's, aan de Coenhavenweg in het Westelijk Havengebied, te sluiten. Een politiemacht viel er gisterochtend rond half acht binnen bij een afterparty en vond grote hoeveelheden drugs, waaronder cocaïne, xtc en GHB.

Van de ruim tachtig bezoekers werden 22 opgepakt: vijftien vanwege het bezit van harddrugs, vier omdat ze illegaal in Nederland zijn, drie omdat ze 'gesignaleerd stonden' en de politie ze voor andere misdrijven zocht en één omdat hij nog een straf van tweehonderd dagen moet uitzitten.

Bij de inval werden 120 politiemensen ingezet, maakte de politie gistermiddag bekend, onder wie leden van het Horeca Interventie Team, dat de Amsterdamse horeca onderzoekt, en hondengeleiders. Ook inspecteurs van de Belastingdienst waren aanwezig.

De politie reageerde op informatie dat in de zaak openlijk harddrugs werden gebruikt en verhandeld. De discotheek heeft in de partyscene ook die naam.

De hele omgeving werd met hekken afgezet, alle bezoekers werden gefouilleerd. Velen gooiden hun drugs ondertussen op de vloer.
Ook de auto's van de bezoekers die in de buurt stonden geparkeerd, werden doorzocht.

Bij de actie werden honderden pillen, vijf wikkels met cocaïne en 23 buisjes GHB aangetroffen. Ook in meerdere auto's lagen harddrugs. Eén bezoeker had 138 pillen in de auto.

Van de verdachten zijn elf in verzekering gesteld omdat zij een zogeheten handelsvoorraad bij zich hadden.

Burgemeester Job Cohen meldt via zijn woordvoerder het verzoek tot sluiting van de politie af te wachten. De afgelopen maanden liet hij meerdere kroegen en een buurtcentrum dichttimmeren omdat daar drugs of wapens waren gevonden of omdat er was geschoten.

Dino's is in de weekeinden 's nachts een discotheek. Overdag functioneert het gebouw vooral als chauffeurscafé. De politie was al vaker ter plaatse omdat bezoekers onwel waren geworden of vechtpartijen uit de hand dreigden te lopen. Ook die meldingen wezen soms op drugsgebruik.

(bron: Het Parool)

(toegevoegd:05-11-2002/12:59)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws