All over my face @ Herbal, London

Partyscene Redactie | 11 mei 2002
headlines


Herbal is een middelgrote club tussen de twee hippe buurten Shoreditch en Hoxton. Niks Soho, Noord-Londen is op dit moment the place to be tijdens het uitgaan. Twee wijken die nodig aan renovatie toe zijn, maar dat is tegelijk ook de charme. Openliggende straten, bruggen die lekken en gebouwen die een schimp zijn van hun kleur van weleer.

Maar goed, Herbal. Herbal is een club met twee verdiepingen die van binnen eruit zien als van buiten: stenen, glas en buizen. Het interieur is vanavond opgevrolijkt met een kleurrijke lichtdesign en een levensgrote projectie van de flyer van deze avond: All over my Face.De resident van vanavond: Giles Smith. Een sympathieke townboy met een enorme passie voor muziek. Hij is ook resident met James Priestley (die ook vanavond draait) van een zondagavond elders in Londen met de geweldige naam: Secretsundaze.

Deze All over my face wordt voor de tweede keer gehouden. De eerste werd toegejuicht door het blad Time Out (Londens grootst uitgaansblad) en blijkbaar was de tent tot aan de voegen gevuld met uitgaans people. Vanavond zit de sfeer er goed in, de muziek is in het begin lekker rustig, Giles Smith heeft de kunst van het opwarmen goed in de vingers (en geloof me het is niet makkelijk). Fijne Chicago house is zijn specialiteit. Na hem begint om twaalf uur Terry Farley (Junior Boys Own), een opzwepende set volgt. Hi-Nrg platen die een garantie hebben om een dansvloer te vullen. Het publiek gaat ervoor en binnen een paar minuten is het zweten geblazen.
Boven is het koeler, hier wordt een mix van oude disco platen met nu-soul gedraaid door de Unabombers, James Priestley en zo ook Giles Smith. Niet mijn pakkie an, maar wel lekker fris om even uit te blazen.

Om een uur staat al een rij buiten, mensen willen nog even naar binnen. Herbal is namelijk zo’n club die al om drie uur dicht gaat. Rare regels waaien zo af en toe over deze stad. Je hebt drie soorten vergunningen als ik het goed heb: een voor de pubs, die moeten om elf uur dicht. Je hebt ook de late night bars, die gaan rond 2-3 uur dicht en je hebt de nacht clubs, die gaan tot 7 uur door. Maar goed, men weet dat je er vroeg bij moet zijn en maakt er het beste van. Zo ook voor vanavond, ik verwacht dat dit een hotspot wordt voor de house liefhebbers in Londen.

Servanne Sohier, Londen

(toegevoegd:05-11-2002/12:36)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws