Het is officieel: Tiesto is nummer 1!

Partyscene Redactie | 11 januari 2002
headlines



We moeten terug naar de tijden van Shocking Blue, Golden Earring en de George Baker Selection om een voorbeeld te vinden van een Nederlandse artiest die zo’n enorm succes in het buitenland heeft gehad. Hoewel Tiesto dan misschien (nog) geen nummer 1 hit in de Billboard op z’n naam heeft gezet, kun je zijn verkiezing als populairste dj van de globe gisteren daar toch enigszins mee vergelijken. Wie als dj de gele trui van de tour de mix mag aantrekken kan nog jaren teren op de enorme impact die zo’n overwinning met zich meebrengt. Voorbeelden van voorgaande jaren als John Digweed en Carl Cox zijn daar het levende bewijs van.

Wat Tiesto gisteren ook heeft bewezen is dat je nooit naar je critici moet luisteren. Toen zijn ster rijzende was in Nederland is de trance die hij draait zelfs een lange tijd synoniem geweest aan het schoolvoorbeeld van ‘plat’ en ‘smakeloos’. Die kritiek verstomde snel toen bleek dat Tiesto niet alleen enorm veel succes heeft maar ook nog eens een vreselijk vriendelijke jongen was die voor iedereen aandacht heeft, al wilde plotseling iedereen iets van hem. Wij kunnen slechts buigen in diep respect.

Sowieso doet Nederland het in deze DJMag top 100 bepaald niet slecht. Met Armin van Buuren op nummer 5 en Ferry Corsten op de negende positie is Holland buitenproportioneel vertegenwoordigt. Ook de 15e plek voor Sander Kleinenberg en nummer 26 voor Marco V. zijn vermeldingen die de internationale uitstraling van Nederlandse dance slechts bevestigen. Gefeliciteerd!

(toegevoegd:01-11-2002/10:54)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws