ID&T blijft strijden om etherfrequenties

Partyscene Redactie | 31 oktober 2002
headlines

Ondanks de vele ontslagen die er bij ID&T zijn gevallen deze week, gaat de party organisatie toch door met vechten voor hun radio station ID&T radio.

ID&T meent dat de minister van economische zaken direct moet overgaan tot tijdelijke verdeling van de beschikbare etherfrequenties. Die frequenties liggen momenteel ongebruikt op de plank. De president van de Rotterdamse rechtbank bepaalde eerder al in zijn vonnis van 11 oktober van dit jaar dat de regering uiterlijk 1 januari 2003 de criteria van die vergelijkende toets voor radiozenders moet hebben vastgesteld.

ID&T vindt dat door de val van het kabinet een nieuwe situatie is ontstaan. Op basis van die nieuwe situatie kan volgens ID&T worden gesteld dat de termijn van 1 januari 2003 niet zal worden gehaald.

De Tweede Kamer heeft namelijk aangeven dat zij, voordat de criteria worden vastgesteld, over de inhoud wil meepaten. Gebleken is echter dat de kamerfracties nog niet over de conceptcriteria zijn geïnformeerd.

De behandeling door de Tweede Kamer staat ook niet op de agenda voor de komende weken. De kans dat de zaak nog voor het Kamerreces van eind december wordt behandeld, is daardoor onwaarschijnlijk. De rechter gaf in zijn vonnis al eerder aan dat bij nieuwe vertragende omstandigheden, de vrije frequenties tijdelijk moeten worden verdeeld. Het kort geding wordt nog deze week aangespannen, met het verzoek zo snel mogelijk tot een een zitting te komen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws