JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 29 oktober 2002
headlines


Door het enorme vinyl aanbod valt het niet mee de krenten uit de pap te vissen. Na het beluisteren van 20 of 30 nieuwe plaatjes ben je ook te duf om een goed oordeel te kunnen vellen. Voor de artiesten wordt het nog moeilijker om hun plaatje gedraaid te krijgen of onder de aandacht te brengen. Helaas sneeuwen daardoor veel plaatjes onder.
Met die gedachte in het achterhoofd heb ik, behalve de High 5, nog wat plaatjes op een rijtje gezet die ik even onder jullie aandacht wil brengen.

Vibes Inc – funky grooves op het 4th Street label, Heads of State-sfeervol, techy productie op Advance,
Sliced Behaviour – Johannes Heil en Heiko Laux op Kanzleramt, Onionz- latin grooves op MiCasa, Hollis P.Monroe- hij sampelt ‘Big Fun’ vocals, maar doet dit cool (hitje?) op 352 records, Recreations – techno producers als Rino Cerrone en Adam Beyer remixen werk van The Advent op Kombination Research.

Genoeg redenen om even naar je platenzaak te gaan.

1- DJINXX – THE TIME OUT GALLERY EP (SERIAL)
Dit is een knap staaltje sfeerbeheer, deze 12” van Karim Sahraoui. Deze producer woont in Frankrijk en heeft al een aantal prima releases op zijn naam staan. Ditmaal komt hij met drie moody en zeer diepe producties, met name ‘Birdy Day’ valt bij mij in de smaak. Voor de liefhebbers van muzikale tech-house. Aanrader!

2- SHIN – RHYTHM MACHINE (PLUS)
Dit is een productie van Shin Nishimura en Technasia frontman, Charles Siegling. ‘Rhythm Machine’ staat in twee mixen op deze 12”. Mijn favoriete mix is de Original mix, een vette tech-house groover met een coole break. Deze rockt elke dansvloer! De Star Tracks mix is een vrij stevig filter gebeuren.

3- TAKA BOOM – GROOVE LIKE THAT (SHABOOM)
Onionz is weer terug, ditmaal met een vette remix van Taka Boom, het nichtje van Chaka Khan. Lekkere house groove voorzien van een funky basloopje, met flarden van Taka’s vocalen. Geen moeilijk gedoe, gewoon grooven. Op de andere kant staat een sfeervolle broken-beat mix van Rob Yancey.

4- MASTERS AT WORK – TRANZ (MAW)
De laatste jaren loop ik niet echt meer warm voor de producties van de oude rotten MAW. Hun producteis zijn me vaak te glad en met de Afro-beat hype doe ik ook niet mee. Gelukkig komen de heren ditmaal met iets anders, twee electronische tracks. ‘Tranz’ is een Elektro achtige plaat met daarin een sample van de Duitse legendes, Kraftwerk. Ook ‘Body’ is een interessante productie. We want more Electronic Masters!!

5- H-FOUNDATION – HEAR DIS (SIESTA)
Gelukkig is deze eerste hit van het duo Hipp-E en Halo, ofwel H-Foundation weer leverbaar. Toen deze plaat uitkwam, een paar jaar terug, kreeg die meteen een vaste plek in mijn koffer. Met als extra een remix van de heren. Ditmaal kiezen voor een dubby mix met een hele diepe baslijn, uitermate geschikt om er een lekkere joint bij op te steken. Diegenen die de originele release hebben gemist krijgen een tweede kans. Grijp deze kans!

Klik hier om naar de tracks te luisteren

(toegevoegd:29-10-2002/10:00)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws