JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 23 oktober 2002
headlines


Afgelopen week was de aanvoer aan nieuw vinyl weer prima. Het kostte me ook weinig moeite om 5 goede plaatjes uit te zoeken. Verder kan ik jullie melden dat er in de nabije toekomst nog meer moois valt te verwachten.

Hier volgt een kleine selectie: ATFC heeft de klassieker ‘Jungle Kisses’ van Roc & Cato geremixed, de nieuwe van The Beginnerz heet ‘History’ en staat geplanned voor november, Junior komt met een nieuwe serie 12”-es, genaamd Re-edit Series. De eerste is een remix van Roach Motel’s ‘Wild Luv’ door Superchumbo.

Verder een nieuwe compilatie van Soma, nieuwe mixen van ‘Beautiful’ van Jask op het Cream label, de remixen van Gregory’s ‘Tropical Soundclash’ door Kenny Dope Gonzalez op Defected. De andere ‘master’ komt ook nog met een nieuwe plaat, genaamd ‘Diamond Life’ uit op Distance.

We komen met al dit fijns de koude wintermaanden zo wel door.

1- CHAMBAO – INSTITUTO HUMANO /WEEKEND
De nimmer stilzittende Spanjaard Dr. Kucho heeft deze remixen van Chambao verzorgd. De Spaanse zon doet deze man hoorbaar goed, zijn producties en remixen klinken altijd vet. Ik ga voor de diepe ‘Cool Dub’, met de baslijn uit ‘Welcome to the Club’ van Mike Dunn (MD Express). Big Up voor Dr. Kucho!

2- LOVE PROJECT – THE AGE OF LOVE /CHAMELEON
Dit is een erg goede tribalproductie op Chameleon records uit Italie, waar ze ook goed raad weten met trommeltjes. Sla de A-kant gelijk over en zet de andere kant op, daar staan 2 mixen van de titeltrack. Funky ritmes en coole synths die de dansvloer doen vullen .

3- MAN MADE MUSIC – (I AM) SOMEBODY /ARTFORM
Jamie Anderson’s label Artform komt deze week met de langverwachte release van niemand minder dan Eric de Man. Eric’s Original mix is een groovy track met samples uit oude funk plaatjes en een speech waarnaar de titel verwijst. Voor de tech-fans heeft Jamie de prettige remix op de andere kant verzorgd. Voor wie het nog niet wist, Eric de Man IS somebody!

4- JAMIE LEWIS – IMPRESS ME /PURPLE TRACKS
Het Zwitserse Purple Tracks komt weer met een goeie release, ditmaal van de talentvolle producer Jamie Lewis. Overigens is hij ook de oprichter van het label. Voor deze track haalt Lewis de pianoloop uit ‘Spank’ van Jimmy Bo Horne, maar dit doet hij op een goeie manier. De mainmix is een funky tribalnummer, voorzien van een zwoele damesstem. Deze is ook te vinden als acapella op deze 12”. Bovendien staat er ook een prima Dub versie op de B-kant.

5- 11TH DIMENSION – BEAT GOES ON /WHITE LABEL
Ik kan je niet vertellen wie er achter dit fijne groovertje zit, maar dat maakt de productie er niet minder om. De sample is van , geloof het of niet, Sonny en Cher. Cheesy of niet, de plaat funkt aan alle kanten. Op de andere kant staat een dubversie, voor wie de vocalen niet wil horen.

Klik hier om naar de tracks te luisteren

(toegevoegd:23-10-2002/12:46)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws