Intieme avond met Little Louie Vega tijdens Amsterdam Dance Event

Partyscene Redactie | 21 oktober 2002
headlines

Panama was afgelopen donderdag drukker dan ooit. En terecht, want muzikaal inspirator Louie Vega (samen met Kenny Dope Gonzalez het duo Masters at Work) koos deze sfeervolle tent uit voor zijn ‘Elements of Life’ tour. Een tour waarbij hij het publiek alvast een voorproefje geeft van zijn gelijknamige cd. Louie doet dit niet alleen, maar heeft ondersteuning van een overigens prachtige vocaliste 'Anane' en gitarist, tevens zanger 'Raul Midon'.

De vaste opwarm dj voor Louie Vega in Nederland is Cassie 6. Deze risk jock draaide een stabiele, US garage geïnspireerde set. Precies wat Louie lekker vindt, en dat vond het publiek ook. Maar het massaal toegestroomde publiek (met natuurlijk veel professionele nachtdieren) kwam natuurlijk voor de kleine Amerikaan.

Little Louie Vega begon zijn set redelijk mat, met veel eigen werk. Het bleek een inleiding, want niet veel later verscheen inderdaad vocaliste ‘Anane’ en gitarist ‘Raul Midon’. Wat volgde was een magisch spel tussen muzikanten en een producer achter de tafels. Jazz, salsa, soul en latin vormen de basis van Louie’s producties, maar ‘Elements of Life’ bleek vooral een heerlijk bossa avontuur.

Tijdloze, heerlijk dansbare muziek waarbij vooral gitarist Raul Midon de show stal. Het was dan ook jammer (maar wel zeer logisch) dat beide muzikanten het podium uiteindelijk verlieten, waarna Louie zich compleet uitleefde met een logische, maar weinig verrassende platenkeuze. Nee, de kracht van de avond zat hem in de samenwerking tussen muzikant en dj. Onbetwist een van de muzikale hoogtepunten op dansgebied van het jaar.

Tekst: Gijs van der Togt

(toegevoegd:21-10-2002/10:02)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws