Key Note interview met Louie Vega opent Amsterdam Dance Event

Partyscene Redactie | 17 oktober 2002
headlinesHet was duidelijk dat Louie Vega, ondervraagd door Gary Smith van de Midem, van goede zin was op deze frisse donderdagmiddag. Om 13.00 ’s middags stond zijn Key Note interview op het programma, een belofte die de Amerikaan keurig nakwam. Gekleed in Timberland’s, baggy’s, een Che Guevera shirt en bruine leren jas wachtte Vega op wat komen ging. Helaas was dat minder dan we hoopten. De vragensteller wist gedurende het hele gesprek geen heldere invalshoek te kiezen. Zijn vragen waren zo algemeen: “Wat was de eerste plaat waarvan je dacht, ‘die moet ik hebben’?”, “Door wie werd je muzikaal geïnspireerd?”, dat de conversatie al snel als een soufflé ineen zeeg. Louie Vega liet zich er niet door van de wijs brengen. Opgewekt babbelde hij over zijn zoon die de inspiratie vormde voor zijn recente ‘Elements of Life’ project. Hiervoor heeft hij met een complete band opnames gemaakt en sinds twaalf jaar samenwerking met Master at Work Kenny Dope ook weer eens iets solo ondernomen. Louie Vega wist verder te melden dat hij blij is dat hij in de New Yorkse Bronx is opgegroeid. De overbekende melting pot van culturen heeft hem zonder grenzen naar muzikale stijlen leren luisteren. De door de interviewer gesuggereerde tegenstelling tussen hiphop en house ervoer Vega dan ook niet zo. “Voor mij is het allemaal hetzelfde: muziek.”
Ondervrager Gary Smith tuurde tijdens de antwoorden van Vega geconcentreerd naar zijn blaadje. Hierdoor miste hij jammer genoeg de deuren die zijn gesprekspartner regelmatig wagenwijd openzette. Vega: “Ik ben door diverse dj’s beïnvloed.” Het kwam vervolgens niet in de beste man zijn hoofd op om te vragen WIE dat dan zoal zijn. Op het blaadje brandde al weer een nieuwe vraag.
Als dit richtingloze, niet specifieke en bij vlagen zelfs obligate openingsgesprek de opmaat vormt voor wat het ADE de komende dagen gaat brengen, mag voor het niveau gevreesd worden. Gelukkig zijn we in de wetenschap dat de serie forumdiscussies en interviews staat of valt bij de kwaliteit van de ‘moderator’. We hopen dat de organisatie kritisch is geweest in de selectie van haar gespreksleiders.
Donderdagavond draait Louie Vega in Panama.

(toegevoegd:17-10-2002/15:14)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws