JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 16 oktober 2002
headlines


Na jarenlang een voortrekkersrol te hebben gespeeld, heeft Amsterdam onlangs haar leiderschap af moeten staan aan Rotterdam. Daar floreert de dance-scene, niet in de laatste plaats door het progressieve gemeentebeleid.

Als hoofdstad van Nederland kunnen we dit niet laten gebeuren, we moeten ook weer Party hoofdstad van het land worden. We hebben een reputatie hoog te houden. Wat mij betreft mag het trouwens elk weekend paaldansweekend zijn, al heb ik daarvoor zo mijn eigen motieven.

Verder kan ik jullie met trots melden dat, vanaf volgende week mijn top 5 zal worden voorzien van geluidsfragmenten! Ik kan elke week wel een mooi verhaaltje vertellen, het is leuker als je tijdens het lezen ook kunt horen waar ik het over heb. Tot die tijd moet je het nog eenmaal doen met alleen het geschreven woord.

1- HESS VS. NICK DEM Q – SINISTER DRUMS
(BAMBOO)
Funky tribalsounds from down under, ofwel vette trommeltjes uit het verre Australie. De Joeski & Onionz onder de Australiers, zo lijkt het wel. Hun producties zitten altijd vol met funkende percussie en hun grooves zijn net zo laidback als die uit Californie. De beats van de Nick DEm Q. track zijn megafunky. Fijne tribaltracks van twee producers die je in de gaten moet houden!

2- AZTECH SOL – RAICES E.P. (WESTBOUND)
Nog meer percussie, ditmaal uit de bakermat van de nu-tribal wave, het zonnige Californie. De uit Mexico afkomstige Gabriel Ortega, produceert onder de naam Aztech Sol op het nieuwe label van Wax, genaamd Westbound. ‘Tropicasa’ is mijn favoriete track, een tribal deephouse track met een synthmelodietje dat sterk doet denken aan een Underground Resistance productie.

3- SALOME & IVES – MYSTIC ROYA (BEDROCK)
Dit is de eerste release van Bedrock die ik heb gekocht, meestal is het me teveel progressive. Gelukkig is deze release van Mystic Roya daarop een uitzondering. De Iranese, maar in Amerika woonachtige producer Salome Hamidi, is de maker van dit moois. De beste track is de ‘Ives Tamas Dub’, een relaxte tribalremix met oosterse invloeden.

4- GAETANO PARISIO – RITMATICA (CONFORM)
Een van mijn favoriete producers, de Italiaan Gaetano Parisio, verblijdt ons weer met een viertal funky techno tracks. Hij stelt zelden teleur, verwacht dus weer superfunky producties, vol met Gaetano sounds.
Gewoon kopen dus!

5- UMEK - KONTOL (NOVAMUTE)
De Sloveen Umek heeft een grote schare fans in Nederland, deze 12” bewijst weer eens waarom. Hij heeft de Sloveense techno scene op de map gezet. Ditmaal komt zijn werk uit op het bekende label Novamute. Vier stevige techno producties, waarvan ik ‘Kontol’ de vetste vind.

(toegevoegd:16-10-2002/09:51)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws