DJ Fanclub herdenkt in overpeinzing

Partyscene Redactie | 10 augustus 2002
headlines
Waar zouden we het überhaupt over moeten hebben? Dat er best goeie Duitsers zijn? Of liever gezegd: waren.

Normen of waarden?
Moeten we ons in de discussie storten die op menig forum of message-board gaande is: “Waarom zijn de TV-programma’s aangepast? Is één zender, met berichtgeving over het overlijden van Prins Claus, niet genoeg?” Op met name het ID&T forum is er verhit over dit belangrijke (NOT!) issue gedebatteerd. (Sperminator: "Ik weet dat Claus het neukertje van Bea was...") Gedebatteerd? Nee, volkomen uit de nek geluld, maar goed.
Ook niet interessant!

Toch nog heel even iets positiefs: Onze landje is weer een Club rijker. “Club 020” heet die nieuwe club. En jawel hij staat niet in Tilburg, want dan had hij wel “013” geheten.
Dat “020” in Amsterdam staat is dus geen verrassing...

Wat wel nieuw voor mij was, is dat alle molens in Nederland in de ‘rouwstand’ zijn gezet.

Kijk, de vlag halfstok hangen, leuke TV programma’s (waren die er dan?) van TV bannen en de première van de nieuwe Nederlandse speelfilm “Volle maan” 2 dagen (2 dagen maar liefst!) uitstellen, is nog te verwachten. Ook de kermis op de Dam gaat niet door, evenals het feest rondom het “Alkmaars Ontzet”. Natuurlijk is dat jammer voor alle betrokkenen, maar, HALLO! Dat soort feesten, komen elk jaar terug. Een première van een film kan ook volgende week, en de Kermis gaat zelfs gewoon door in Amstelveen, alsof daar geen koningsgezinde of nog prinsgezinde mensen wonen...
Verder zijn er hotelkamers in Delft met prijzen van 1000 EURO en ook kun je (voor de persmuskieten) een raam huren voor 1500 EURO in een café tegenover de kerk waar de begrafenis zal plaatsvinden.
Over normen en waarden gesproken... (zucht!)

Klap van de molenwiek?
Wacht ff, ik raak afgeleid.
Ik had het over molens. Die zijn dus allemaal in de ‘rouwstand’ gezet. (En dat is nog nooit massaal landelijk gebeurd!) Wat is dat precies die ‘rouwstand’? Ik denk niet dat veel mensen in Nederland dit weten. Ik wist het in elk geval niet. Prins Claus wist dat wel! Hij was beschermheer van de molenvereniging tot behoud van de molen in het Nederlandse landschap. De molenwiek staat normaal horizontaal en verticaal, in een rechthoek, dus. Nu in die ‘rouwstand’ is de molenwiek ietsje doorgeschoven, (Dus niet in de stand van komen, maar in de stand van gaan, heengaan.) hetgeen iets te maken heeft met afscheid nemen van een dierbare van de molenaar.

Vechten tegen de bierkaai?
Zoals Claus een gevecht tegen windmolens leek te moeten voeren in het begin van zijn relatie met Trix, zo is het nu een beetje zuur dat half Nederland al weer snel tot de orde van de dag over gaat. Nationale rouw kent ons land niet. Wel is er gebeden voor onze Prins in diverse Moskeeën.
[PIC3]
Verder zouden we deze week als DJ Fanclub “een boom kunnen opzetten” met betrekking tot het rampzalige nieuws dat het ‘paaldansen’ uit Amsterdam dient te verdwijnen. Dat wil zeggen: Op enkele ranzige sekstheaters na... Maar dat doe ik niet. Ik ben namelijk NIET vóór het verbieden van de ‘paaldans’, maar dan moet dit oude volksvermaak wel plaats vinden in ‘vieze’ achteraf theatertjes en niet in de mooie clubs en discotheken die onze stad rijk is.
Laten ze dáár maar eerst weer eens wat goeie muziek gaan draaien!

Wat zouden ze a.s. dinsdag op de begrafenis van Claus draaien?
En welke DJ krijgt die eer?
Ik heb in ieder geval nog nooit een ‘paaldans-show’ op een begrafenis gezien en dat hoop ik ook nooit mee te hoeven maken...

Spijker de paaldanseres aan 'De Paal'!... Oeps... 'Het kruis'!, bedoel ik...
Leve de normen en waarden!

Undercover

PS: Nog ff over dat 'paaldansen'.
Aangezien Amsterdam op palen is gebouwd,
zullen er nog best wat palen in kelders te vinden zijn.
Laten we het 'paaldansen' underground houden!

(toegevoegd:08-10-2002/13:55)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws