Report Integrate (05-10-02)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Integreren is ht woord van de laatste tijd, na de geboorte van de nieuwe politiek is dit woord een absolute hype. Iedereen heeft het een keer in zijn mond gehad maar vraagt zich nog steeds af hoe 'we' dit moeten aanpakken. Wij gingen op pad om te zien of Frank van de Bold (organisator Integrate. Red.) ons kon helpen bij het vinden van het antwoord op deze vraag......Na een korte stop voor het droppen van onze jassen (die door zeer vriendelijke maar geheimzinnige gastenlijstmeisjes werden opgehangen) konden we het prachtige Atrium van de Haagse Hogeschool betreden. Hier zou het gebeuren, hier zouden +/- 1700 mensen integreren!Frank van den Bold wilde op zijn manier het integratiebeleid toepassen. Hij mengde Art, Visuals, Sound en natuurlijk het publiek in zijn Integrate event. Deze mengelmoes deed mij dan ook besluiten om zeer nauwkeurig te letten op het creatieve aspect van dit evenement.Art:
Art is in dit geval geen afkorting van 'Artikel' maar het engels voor 'kunst'. De enige plek waar wij kunst hebben kunnen bespeuren is in het laagste gedeelte van school, de plek waar iedereen kon liggen, hangen en natuurlijk blowen. Her en daar hingen inspirerende neon kunstwerken die zo nu en dan werden belicht met een blauw uv licht, dit geeft fantastische effecten maar is zonder dat licht niet veel meer dan een doek met strepen. Ook hingen er in deze style nog wat balletjes aan het industriele gaten plafond. Kortom, het 'art'work is aardig verwerkt met het thema (neon punk) maar kon sterker, ik had niet echt gevoel dat ik mij in een kunstzinnige omgeving bevond, wellicht dat volgende keer het 'art'work wat beter verspreidt kan worden zodat je je overal geintegreerd voelt met de omgeving.Visuals:
Top! Optredens met neon Aliens, engelen met lange benen, neon wereldbollen, zwemmende kwallen, 'de ballen man' en zeer creatieve dansers. Dit alles werd versterkt door het uitermate puike VJ werk van de jongens van Vision Impossible, zij hebben het integreren ruim voldoende vertaald op witte doek! Over de lichten bijna niets op/aan- te merken, wel wil ik er even bij zeggen dat wanneer het dak van het Atrium er bij betrokken zou worden er een groter ruimtelijke gevoel zou kunnen onstaan, dit is jammergenoeg door de lichtjongen niet helemaal goed aangepakt maar kan natuurlijk ook een persoonlijke mening zijn. Dit heeft de integratie in ieder geval niet belemmerd.Sound:
Stampen!
Dave Miller: lekkere warmdraaier, veel trommeltjes, hakbijlen, zagen en cirkelzagen...heerlijk!
Monika Kruse: WOW! zeer sterk, hard en mooi...ging af en toe lekker diep maar kwam er weer uit met een klap-je-handje nummer, leuk maar tis misschien wel tijd voor wat nieuwe stampers :)
The Advent: Raggen!! lekker monotoom en industrieel, just the way i like it. Voor ons was dit een heerlijke pauze set om even te chillen en te socializen.
Umek: The duizendpoot, de man die techno kan vertalen in een prachtig sprookje...maakte toch wel wat foutjes deze avond....wij denken persoonlijk dat het een overactieve feestganger is geweest die per ongeluk 4 tot 5 maal toe zijn hoofd tegen de decks stootte, want Umek maakt toch geen fouten???! ;-) zonder dollen, heerlijke set die tot het bot blijft na-neurin.Over area 2 kan ik kort zijn, dit was de ideale plek om even tot rust te komen, er stonden wat kraampjes met partygadgets en de muziek deed je beseffen dat er in de grote zaal eigenlijk wel SNOEIHARD gedraaid werd. Complimenten voor de Dj's in dit gebied, een perfecte chill out dansruimte.CONCLUSIE:
Wij van DIF hebben heerlijk genoten op dit snoeiharde technofeest, in onze ogen was dit de beste Integrate sinds het begin. Het integreren van de verschillende creatieve aspecten is goed gelukt maar (is er nou altijd een 'maar'???) heeft in onze ogen nog wat kleine haakjes en oogjes. We weten in ieder geval zeker dat de feestgangers zich prima hebben vermaakt bij dit uitzonderlijk zeldzame 'Haagse' concept, en daar draait het om!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws