Fucking Dewaele Brothers boeien in Now & Wow

Partyscene Redactie | 10 maart 2002
headlines

Zaterdag 28 september toog uw reporter naar Ted's tempel van de dance, om daar te genieten van enkele hogepriesters. In de line-up van Now stonden namelijk aanstormend talent Cleon Macnack, Lacroix en Roog. Wow werd op de korrel genomen door niemand minder dan de Fucking Dewaele Brothers van de Vlaamse band Soulwax. Zij werden bijgestaan door Erol Alkan uit Londen.

Al vroeg was het feest onder aanvoering van DJ Cleon Macnack al in volle gang. Het is altijd mooi om te zien hoe een relatief onbekende DJ het publiek voor zich weet te winnen. Cleon Macnack liet horen en zien dat hij het ontzettend naar z'n zin had, en dat sloeg als een zeer besmettelijk virus over op het publiek. Toen hij rond half drie zijn laatste plaat oplegde (een zeer exclusieve track van house-god Robbie Rivera) wist iedereen het zeker: deze DJ zien wij vast wel vaker terug.

Wie de CD van de Fucking Dewaele Brothers, getiteld "2 Many DJ's" gehoord heeft, weet dat deze mannen er in slagen om werkelijk alle soorten muziek met elkaar te mixen. Het lijkt erop dat de gebroeders in de studio heftig knutselen aan hun eigen bootlegs, om de mensen in de clubs dan te verassen met versies die niet op hun eigen CD's staan. Het was leuk om te zien hoe de koptelefoon razendsnel rondging tussen Stephen, David en Erol. De House of Pain met Jump Around, Nirvana's nineties-anthem "Smells like teen spirt" en Madonna, allemaal binnen een paar minuten. Door deze enorme verscheidenheid bleef iedereen geboeid.

In Now sloot Roog de avond af, en dat gebeurde in stijl. Zijn platen waren lekker stevig, zoals dat bij het tijdstip ook paste. De percussie kwam werkelijk uit alle werelddelen en had een enorme impact op de dansvloer: overal alleen maar dansende mensen met vrolijke gezichten. Het zal voor de organisatie van Now&Wow niet makkelijk zijn om het elk weekeinde opnieuw weer waar te maken, maar dankzij een niet aflatende stroom creativiteit, gedurfde programmering en een muziek-minded publiek zijn ze er ook deze keer in geslaagd.

Tekst: Hans 'nottin' fake about my break' Westerbeek

(toegevoegd:03-10-2002/10:25)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws