Jefferson's High Five

Partyscene Redactie | 24 september 2002
headlines


Wat is Amsterdam toch een geweldige stad, waar anders kun je als junk protesteren tegen het onvriendelijke beleid van de politie. Daar gingen ze met z’n allen in een lange stoet naar het gemeentehuis.
Het leek wel een horrorfilm, wat zal het gestonken hebben daar binnen.....yech.
Voor ons muziekjunks was het ook feest deze week. Veel goeie releases van oa. Cosmos (eindelijk!), Kerri Chandler (maar liefst 4 stuks), Robbie Rivera (‘Sex’ remixen), Rene Vidal (Remosh), Francois K (Crude Reality) .
Check de 12” bootleg van Kings of Tomorrow vs Layo & Bushwacka, met op de b-kant het veelgezochte Dj Sneak nummer 'Fix my sink'.
De hype plaat van Ibiza is de nieuwe Cassius –‘Sound of Violence’ op Virgin, met remixen van o.a Tiefschwartz en Narcotic Trust. We wachten met spanning!

1. MILK & HONEY – YOU, ME & THE MUSIC (BLACK & BLUE)
Maar liefst 3 remixen staan er op deze 12”, Steve Mac, de ‘busy bee’ Scumfrog en het duo Ricky Morrison en Fran Sidoli, beter bekend als M&S. Hun mix is veruit mijn favoriete mix. Diep, maar wel funky. Alles zit erin : funky gitaar, coole beats, old-skool synths en de vocalen uit het origineel. Feelgood Floorfiller!!

2. JOSE NUNEZ – AIR RACE (SUBLIMINAL)
Na een zeer succesvolle start een aantal jaren geleden, was het wat mij betreft de laatste tijd huilen met de pet op voor het label Subliminal. Maar deze 89e (!!) release is weer erg prettig, de ‘hook’ van de track is een oude Duran-Duran sample. De productie is strak en het nummer swingt genoeg om de dansvloer te vullen.

3. QUESTION – NO 9 (QUESTION)
Eeen van mijn favoriete techno producers is Marco Carola, die behalve producties onder zijn eigen naam ook de Question-serie produceert. Op deze 9e release staan 4 tracks, die stuk voor stuk swingen en grooven. Als je van funky tech-house/techno houdt, moet je zeker deze plaat checken. Ook oude releases van Question zijn de moeite waard, met name de nummers 5 en 7.

4. MILO – JUNGLE OF MIRROR (MSU RECORDS)
Dit plaatje komt uit Italie, de remixer komt uit Nederland en heet Jesse Houk a.k.a. The Scumfrog.
De man heeft volgens mij een dagtaak aan het maken van remixen. Deze remix is een soort funky progressive (voor zover dat bestaat..),met een solide ritme-sectie en een coole baslijn, een Afro stem en veel geluidseffecten. Lekker!!

5. TONY THOMAS – THE LOVE JAM EP (HONCHOS)
Tony Thomas, een helft van het duo The Producers presteert het steeds weer om met vette producties te komen, ditmaal op het sub-label van NRK, Honchos. Hierop staan 2 funky tribal producties, in de kenmerkende Tony Thomas stijl. Dansbaar ? ..Dacht ‘t wel!!!
Er zitten in mijn koffer altijd wel een paar plaatjes van deze man, en deze komt daar nu ook zeker bij.

(toegevoegd:24-09-2002/14:29)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws