Rotterdams fabrikaat 2002 in Nighttown

Partyscene Redactie | 17 september 2002
headlines



Van beeldende kunst tot theater, van muziek tot dans en van nieuwe media tot film. Rotterdams Fabrikaat dekt alle disciplines, drie dagen lang een representatieve momentopname van het huidig aanwezige Rotterdamse talent. Met een keur aan premières, releases en spannende dwarsverbanden is Rotterdams fabrikaat confronterend, spraakmakend en grensoverschrijdend.

De toonaangevende producer/dj Michel de Hey staat centraal gedurende het Future…project, waarin de combinatie van techhouse en grafische vormgeving van Rotterdamse ontwerpers getoond zal worden. Dit multidisciplinaire project zal bestaan uit twee platenreleases, speciaal ontworpen artwork en het uiteindelijk laten samenvloeien van de muziek en de grafische vormgeving tijdens de Future…

Het label EC Records van Michel de Hey brengt op 20 september een vinyl dubbelalbum uit. Dit is de 50e release van het label. Ter gelegenheid van deze 50e release zal Michel de Hey naast dit dubbelalbum een mix cd uitbrengen. Het vinyl dubbelalbum zal nieuw werk bevatten van Rotterdamse gevestigde artiesten en Rotterdamse nieuwe talenten zoals Literon, Secret Cinema, Biological, Coming Soon, Michel de Hey, Joris & Chord Symbols.

Met de mix cd brengt Michel de Hey de Rotterdamse techhouse sound naar voren door tracks van de reeds eerder genoemde artiesten deze cd op een eigenwijze manier te mixen. De cd zal het gevoel, beeld en geluid van de Rotterdamse techno- & future… sound uitstralen.

Voor het artwork van deze releases zijn vier jonge Rotterdamse kunstenaars / vormgevers benaderd die de opdracht hebben gekregen hun visie van het Rotterdam gevoel uit te beelden. De ontwerpers die voor dit project zijn benaderd, zijn Lou Lou, yvesroger, Cosh & Arjen de Jong. Via de Rotterdamse internetsite Love 2 Party heeft dansminnend Nederland uiteindelijk bepaald welk ontwerp voor welke kant van het dubbelalbum gebruikt zal worden en welk ontwerp uiteindelijk als cd hoes gebruikt zal gaan worden.
Natuurlijk is er ook een feestje. A.s. vrijdag draaien ondermeer Michel de Hey, Secret Cinema vs Coming Soon live, Joris live en Jay Samuel. In de basement staat Clone Recordings. De entreeprijs is € 10,.

(toegevoegd:17-09-2002/11:08)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws