Jefferson's high five

Partyscene Redactie | 17 september 2002
headlines


Deze week veel nieuwe releases van o.a Kerri Chandler, Jay Tripwire, Laiback Luke, Deepswing en nieuw werk op Peppermint Jam (met een ge-restyled uiterlijk ) en Fresh Fruit. Helaas beloven de releaselijsten meer dan ze waar maken, er worden veel platen niet uitgeleverd. Geen idee waar het aan ligt, maar het is wel irritant. Voor diegenen die wat plat werk niet uit de weg gaan, is er een nieuwe versie van de Sugarhill Gang classic ‘Rapper’s Delight’.

Al met al geen slechte week.

1- KENNETH GRAHAM – 2’S COMPLIMENT EP (OVUM)
De titeltrack van deze 12” is een nogal diep stukje tech-house, wel mooi geproduceerd. Gelukkig staat er op de andere kant een vette tech-house productie, genaamd “The Path’. Dit is het meest dansbare stuk op de plaat, de overige tracks zijn super sfeervol en met name erg fijn voor thuis.

2- CHRIS LUM – FEELIN’ HIGH (HOOJ)
Chris Lum houdt niet van stilzitten, vrijwel wekelijks rolt er wel een productie van hem de winkels in. Ditmaal mag hij zijn werk op Hooj uitbrengen, geen geringe prestatie. De track voor mij is het sexy nummer ‘You’re mine”, een funky groove met veel gekreun en gesteun en een vette baslijn. ‘Feelin’ High’ is een diep vocaal werkje. Lekker!

3- LOOPANOMICS – SUBSTRATA (MACUMBA)
Granth Dell, bekend van zijn vette Tribalation releases, is ditmaal de samenwerking aangegaan met Richard Phoneman. Als Loopanomics produceerden ze 2 tracks voor het label Macumba. ‘Substrata’ is een tribalgroover die langzaam opbouwt, waarna er mooie keys bijkomen. ‘Realize nothing’ is wat meer uptempo. Misschien een beetje saai, maar toch zeer de moeite waard.

4- SOULMATE – MECHANICAL ROOTS (JERICHO)
Soulmate is Sam Geiser en die is beter bekend als Deetron, de techno producer. Hij gebruikt Soulmate voor zijn producties die niet op Music Man verschijnen. ‘Roots’ is een diep stukje tech-house met dikke strings, terwijl ‘Mecanical’ funkt aan alle kanten. Gelijk in mijn koffer!

5- EDDIE AMADOR – PSYCHO X 2X12” (YOSHITOSHI)
De gimmick van deze plaat zit in de gesampelde antwoordapparaatboodschap en de stem van boze dame. Een vette groove en dito basgitaar en funky keyboardstabs doen de rest. Jammer dat dit een dubbelpack is, want de tweede 12” kan me niet zo boeien. Hopelijk komen er nog remixen uit, want het nummer is wel erg vet.

(toegevoegd:17-09-2002/10:15)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws