De nieuwe sound heet Eclectic Clash

Partyscene Redactie | 13 september 2002
headlines


Initiator, dat denkt hij zelf tenminste, is de Britse dj Mark Moore die onlangs terugkeerde van Ibiza met in zijn bagage de nieuwe dance term ‘Eclectic Clash. Hij nam daar deel aan een alternatief weekend met Black Strobe, Mo Morris, Nathan Wilkins, Midnight Mike en Harvey. Aan trustthedj.com vertelt hij dat ‘we niet alleen draaide wat de pers inmiddels als ElectroClash heeft bestempeld maar dat Eclectic Clash een betere benaming is.’
‘Sommigen vonden dat we teruggrepen naar de originele Ibiza gedachte van vroeger, toen Alfredo Yello en the Cure naast Acid House draaide.’, zo vervolgt Moore.
Waar het op neer komt is dat ‘muzikale barrieres’ doorbroken worden door net als in het begin van de discoperiode allerlei verschillende stijlen door mekaar heen te draaien. De dj skills van tegenwoordig komen daarbij prima van pas. Met een beetje pielen lukt het om de meest uiteenlopende platen toch naadloos in elkaar over te mixen. En waar kennen we dat hier beter van? Juist. Van de broertjes De Waele (Fucking Dewaele Brothers) die met hun project 2Many Dj’s reeds een blauwdruk van de Eclectic Clash hebben neergelegd. Misschien kan iemand Mark Moore op het bestaan van deze plaat wijzen?

(toegevoegd:13-09-2002/10:59)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws