JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 9 oktober 2002
headlines


Behalve de in de top 5 vermelde plaatjes, verscheen er o.a de langverwachte Jazzanova remix van MAW, nieuwe platen van Robert Owens, Kenneth Graham, Jody Watley, teveel om op te noemen.

Er staat ons ook nog veel moois te wachten, zoals Little Louis Vega & Julie McNight-‘ Diamond Life’ , een nieuwe Eddie Amador op Yoshitoshi (‘Housemusic’ wordt weer ge re-issued ), een mix-cd van Halo op Siesta, een nieuwe Bob Sinclar op Yellow met veel remixen, remixen van de Joeski & Chus track ‘ El Amor’, een cd van Josh Wink, een album van 16B. Het is het topje van de release - ijsberg, dus leg je €uro’s maar vast opzij, want je zult ze hard nodig hebben de komende maanden.

1- DARREN EMERSON - H20 / UNDERWATER RECORDS PROMO
Deze track stond al op de compilatie cd van het Underwater label, het momenteel zeer succesvolle label van Darren Emerson. Dit is weer een klapper van de eerste orde! De track begint vrij progressive, maar na de break, verandert het nummer in een prachtig techy clubtrack. Snel kopen en draaien!!

2- SPINCYCLE – DRUG GAMES /GEEK
Geek recordings is een vrij nieuw label , dit is de derde release. Spincycle draait al wat langer mee, hun release op Low Pressings zit altijd in mijn koffer. ‘ Drug games’ is een plaat die een beetje moet groeien, maar dan besef je dat dit heel erg vet is. De track grooved aan alle kanten, dankzij een tapijt van synths en een dikke basloop. Er staat op de b-kant een prettig deephouse nummer.

3- HIPP-E & DIZZY – CHILLI DRIZZLE /DOUBLEDOWN
Deze twee Westcoast veteranen brengen nog steeds met grote regelmaat plaatjes uit, helaas niet allemaal even spannend. Met deze release op Doubledown maken ze het weer een beetje goed. Lekkere deephouse, niet vernieuwend, maar goed geproduceerd en zeer draaibaar.

4- GALAXY 21 – RHYTHM TRACKIN’ /LOWPRESSINGS
Deze, mede door Terry Farley geproduceerde track, is verdeeld in twee mixen. Een sfeervolle progressive mix (Galaxy mix) op de a-kant en een uptempo tribal-techy mix (Buddha beatdown mix) op de ander kant. De vocale samples zijn zeer catchy en passen goed in de mix. Weer een uitstekende release op het Low Pressings label.

5- G CLUB – PRESSURE COOKER 2X12” /DEFECTED PROMO
Een hoop mensen hebben hiernaar uitgekeken, na de monsterhit ‘Guitarra G’ van vorig jaar. Daarvan werden er zo’n 30.000 (!) van verkocht. De verwachtingen zijn dus hooggespannen. Ik denk niet dat dit hun vorige plaat gaat evenaren. Er staat een Spaanse gitaarmix op (flauw), een Labratsmix (met prominente sax), 2 funky beats mixen en een G Club Pressure mix (met vette break!). Deze laatste zal wel het meest gedraaid worden. Release datum is pas op 30 september!!

(toegevoegd:10-09-2002/09:44)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws