Fabric's reputatie groter dan dj's die er draaien

Partyscene Redactie | 9 juni 2002
headlines


Niet alleen de club heeft inmiddels een legendarische status, ook het label, Fabric Records, dat in november een jaar bestaat, en de daarbij behorende compilaties cd’s die elke maand verschijnen timmeren stevig aan de weg. Het beleid van Fabric is simpel en lijkt ook erg makkelijk: iedereen moet zich vrij voelen en vooral een goede tijd hebben. Die kun je hebben op twee avonden, want Fabric is alleen op vrijdag en zaterdag geopend. De vrijdagen, genaamd Fabriclive, zijn gereserveerd voor breakeats, drum ’n bass en hiphop. Zaterdags wordt alleen techno en house gedraaid.

Het zijn vooral de resident dj’s die er de scepter zwaaien, aangevuld met gast dj’s. Maar het maakt niet uit wat voor dj er draait en hoe groot zijn naam is, het publiek komt toch wel. Het is er niet bepaald drukker als Carl Cox of Pete Tong draaien dan wanneer resident Craig Richards achter de draaitafels staat. Volgens Richards is de repuatie van de club dan ook veel groter dan de namen van de bekendste dj’s die er een avondje langskomen. Het publiek is constant op zoek naar nieuwe muziek en de dj moet daar op inspelen.

Vandaar dat Fabric ook een naam hoog te houden heeft als club die een enorme diversiteit aan muziek biedt. De bezoekers lopen dan ook de hele tijd, via allerlei smalle gangetjes en trappen, heen en weer tussen de drie zalen die het pand rijk is. Het idee is ook om zoveel mogelijk muziek naar zoveel mogelijk verschillende mensen te krijgen. Daarom is de serie compilatiealbums ook in het leven geroepen, die allen gemixed zijn door de resident dj’s. Die kunnen een concept naar hun eigen idee invullen, om de afwisseling zo goed mogelijk te houden. Richards: ‘Het is ook een manier om dit soort muziek, die toch enigszins underground is, naar een breder publiek te brengen. Wij laten de mensen horen wat wij goed vinden en we hopen dat zij het ook waarderen, want de meeste bezoekers van Faric zijn ook echte muziekfans.’ Het zijn lange nachten in Fabric. De club gaat op vrijdag om 5.00 uur dicht en sluit op zaterdag om 7.00 uur de deuren. Nou maar hopen dat die rijen niet te lang zijn.

Tekst: Jesse Voorn

(toegevoegd:06-09-2002/16:53)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws