Grote Prijs van Nederland presenteert het Dancetalent van eigen bodem

Partyscene Redactie | 9 juni 2002
headlines


De Regio Finalisten van de Grote Prijs van Nederland zullen alles op alles zetten om een plaats te veroveren op de Finales in Paradiso en De Melkweg.

De Grote Prijs van Nederland is dé nationale popcompetitie voor getalenteerde muzikanten. Om zoveel mogelijk muzikanten de kans te geven zich optimaal te profileren, bestaat het evenement uit vier categorieën: Pop/Rock, Singer/Songwriter, RnB/Hiphop en Dance. De komende maanden presenteren de geselecteerden zich aan Nederland op de 16 Regio Finales die verspreid door het land plaatsvinden.

Op het strijdtoneel wordt live verslag gedaan door de hosts, waaronder MC Complex en MC Cupid. De diverse optredens worden aan elkaar gedraaid door de DJz waaronder Cellie, Precise en Thee Seetz.

Tijdens de Regio Finales draait het naast muziek om één ding: het veroveren van een optreden op de Finale van de Grote Prijs. Dit hoogtepunt van de competitie vindt plaats op 30 en 31 november en 1 december in Paradiso en De Melkweg. De droom van vele muzikanten om ooit op te treden in een van deze poptempels, zal voor de winnaars van de Regio Finales realiteit worden. Op de Finale maakt de beste act bovendien kans op de Grote Prijs van Nederland t.w.v. € 5.000 en optredens op festivals als Eurosonic, Metropolis en Dance Valley. Daarnaast mogen de winnaars twee dagen gebruik maken van de beroemde Wisseloord Studio’s. Voor de beste muzikant en de publieksfavoriet van elke categorie zijn er de NTB Beste Muzikantprijs en de Samsonic Publieksprijs (beide t.w.v. € 1.000) te verdienen.

De Grote Prijs heeft inmiddels een indrukwekkende lijst van oud-deelnemers opgebouwd. Denk aan muzikanten als aan JunkieXL, Longplayers, quick&brite en Perplex.

Oftewel, om de meest veelbelovende acts en de grote namen van morgen niet te missen, moet je langskomen op de Regio Finales!

Wil je zelf meedingen naar de Grote Prijs? Dat kan via de open inschrijvingen, die plaatsvinden in het voorjaar. De ingezonden demo’s worden beoordeeld door een deskundige, onafhankelijke jury. Je kunt ook deelnemen aan de Provinciale Popprijzen die georganiseerd worden door de Popkoepels. De winnaars van deze competities gaan automatisch door naar de betreffende Regio Finale van de Grote Prijs.

Meer informatie over de Grote Prijs en de Regio Finales, het programma en de deelnemende groepen, vind je op www.groteprijs.nl of bel naar de Grote Prijs van Nederland: 020-6251016.

(toegevoegd:06-09-2002/14:39)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws