JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 9 maart 2002
headlines


Nu zullen we weer voor enkele maanden ons heil binnenshuis moeten gaan zoeken, lekker met een warme chocomel achter je pc zitten of in je zitzak hangen.

In clubland begint er ook weer een spannend seizoen; Mazzo’s nieuwe programmering, 020- de nieuwe club in Amsterdam, Las Palmas als nieuwe hotspot in Rotterdam, Chemistry-crew in Zaandam.
Gelukkig proberen er nog mensen om het uitgaan weer wat aantrekkelijker te maken, want momenteel zit de klad er een beetje in.
Hopelijk zullen dit soort initiatieven dansminnend Nederland weer de clubs intrekken.

Wat nieuwe plaatjes betreft is het nog een beetje magertjes, maar dat zal binnen enkele weken wel veranderen. Het was deze week weer goed zoeken geblazen, maar ik heb er toch 5 gevonden.

1- VINCE WATSON – MOMENTS IN TIME 2x12” / IBADAN
De Schotse producer Vince Watson, bekend van releases op Immigrant, Bio en Alola, lanceert deze week zijn tweede album, genaamd Moments in Time. Twaalf tracks, van deephouse tot tech-house en allemaal even mooi. Veel strings en warme akkoorden zorgen voor een sfeervol album en daarom mijn favoriete release van deze week.

2- IAN POOLEY – PIHA / HONCHOS
Ian Pooley komt na zijn succesvolle coloured vinyl serie met weer een volgende hit, ditmaal samen met Majik J.op NRK’s sublabel Honchos. Deze promo doet al een tijdje de ronde en wordt door de topjocks veelvuldig gedraaid.
Denk Spiller of Silcone Soul en je weet wat je kunt verwachten, een lekkere groove met daar overheen een gevoelige stringpartij. HIT!!

3- ROOAARR! – FEEL THE PRESSURE / BEAT-FREAK
Spanje is zo langzamerhand hofleverancier wat betreft Tribal releases. Na de succesvolle heren Kucho en Lopez, is het nu de beurt aan Rooaarr! Drie tracks, waarvan ‘Feel the Pressure’ mijn favoriet is. Stevige beats, bizarre sounds die leiden naar een vette climax. Houdt die Spanjaarden in de gaten!

4- ZOO BRAZIL – FREE TOUR EP / ESTEREO
Het label Estereo heeft nooit zo mijn belangstelling gewekt, maar met deze release was ik blij verrast. Twee hele diepe nummers, met name ‘Second Coming’, dat een beetje de sfeer heeft van Aril Brikha. Lekker achterover in je zitzak en genieten van dit moois.

5- UNKNOWN – THE SOUL / WHITE LABEL
Dit is een kruising tussen 2-step (wat was dat ook alweer??) en breakbeat/broken-beat. Nu ben ik helemaal geen 2 step fan, maar dit is wel een hele vette track ! Coole beats en veel donkere geluiden, met daar overheen een donkere mannenstem. Een spannende plaat die ook door alle andere Dj’s zou moeten worden gedraaid.

(toegevoegd:03-09-2002/11:37)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws