The Hague Underground verwikkelt in Electroclash

Partyscene Redactie | 9 februari 2002
headlines


Op de website Global Darkness (‘The West Coast Sound of Holland’) is een verklaring te lezen van The Hague Underground die er geen gras over laat groeien. Het begint met de stelling dat binnen Electro ‘de middelmatigheid norm is geworden en de passie is vermoord’. Om daarna in een scheldkanonnade los te barsten: ‘Pretentieuze wannabe rocksterren met opgeblazen ego’s overheersen de media, goedkope imitatie klonen met make-up verkrachten de stijl, opgehypte labels kloppen geld uit de zakken van blanke middelklas kids die er als kippen zonder kop achteraan rennen.’, en zo gaat het nog even door.
Onder de verklaring staan de logo’s van de Haagse electrolabels Bunker Records, Viewlexx, Crème Organization, Legowelt, Orgue Electronique, I-F, DJ TLR, Murdercapital, Clone, Global Darkness en Hotmix.
Achter deze ring van organisaties schuilt onder andere de Haagse electro muzikant I-F die in ’98 een wereldwijde undergroundhit scoorde met de electroklassieker ‘Space Invaders are Smoking Grass’. Onlangs gaf hij in de Volkskrant commentaar op de plotselinge stormachtige hype rond Electro: “Producer/dj en labeleigenaar Ferenc van der Sluijs vindt al die aandacht maar niks. 'Electro wordt nu als een soort hoer gebruikt.' Volgens Van der Sluijs heeft het genre sinds de jaren tachtig een ondergronds leven geleid. Nu pas wordt het genre door slimme jongens en meiden op hun, voornamelijk commerciële, waarde geschat, en met ander stijlen gemengd.”
De verklaring eindigt met een sneer naar DJ Hell, huidige labelbaas van het succesvolle electrolabel Gigolo’s, met de zinsnede dat ‘alle fake gigolo’s hun leider mogen volgen tot in de hel. Blijkbaar is de relatie tussen I-F en Dj Hell niet meer wat het geweest is.

(toegevoegd:02-09-2002/13:10)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws