Tien Pittige Vragen aan Camiel

Partyscene Redactie | 9 februari 2002
headlines


1. Stel jezelf voor aan onze bezoekers alsof ze de schoonmoeder van je nieuwe vriendin zijn.

"Hallo mevrouw, ik ben Camiel."

2. Je schijnt nogal goed gitaar te kunnen spelen. Wel eens een ballade gebracht?

"Nee nog nooit, maar wat niet is kan nog komen..."

3. Sunset is een erg sterk album dat beelden oproept van eindeloze dagen vol strand, zee en rosé. Wat voor soort muziek is het?

"Ik heb geprobeerd verschillende muziekstijlen te combineren.
Het is door soul, latin en jazz beinvloede muziek. Soms dansbaar en soms downtempo. Het Solaja Session Orchestra heeft er voor gezorgd dat dit alles ook nog een filmische sfeer krijgt. Voor een voorproefje kijk je even op www.g-rex.com."

4. Je bent een band in je eentje. Hoe creëer je als je je nergens tegen af kunt zetten?

"Ik heb de CD inderdaad voor een groot deel alleen gemaakt. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat ik muziek schrijven het makkelijkst vind als ik alleen ben. Pas als ik redelijk op weg ben begin ik na te denken welke muzikanten nog iets toe kunnen voegen. Voor mij is muziek schrijven en opnemen een mooie tegenhanger van het live spelen.
Als ik live speel doe ik dat niet alleen, ik speel dan met Marty Belmondo en Marcus Goldberg."

5. Al een allergie voor het begrip 'Lounge' opgelopen?

"Een allergie is sterk uitgedrukt wel heb ik af en toe jeuk. Zodra lounge vervalt in cliche's, wordt het snel slaapverwekkend."

6. In het album zitten twee verhaallijnen. Welke zijn dat en wat vertellen ze?

"De hele CD speelt zich af van zonsondergang tot zonsopgang. In deze nacht hoor je o.a. het verhaal van Boyd Small. Een verhaal over een
man die door een vrouw verleid wordt. Zinnen als; "Being the only one with a full set of teeth, I tought I might have a change" , "If I had a slick line I could have used one, but It wasn't necesarry" en "There was an unfamiliar smell, the smell of fresh linnen.", zetten de sfeer aardig neer. Tegen het eind van de CD, in de vroege ochtend, worden we geconfronteerd haar kant van het verhaal, in het Spaans echter."

7. Welke grote (internationale) namen hebben inmiddels je muziek opgepikt?

"Bruno Lepetre (Cafe del Mar)
Dj Pipi (Undisopvered Ibiza)
Carlos Campos (Barrio Latino)
Monte La Rue
Eddy de Clercq

Verder is Osunlade nu bezig met een remix op het NYC label Central Park."

8. Vorig jaar was driekwart van alle verkochte cd's onbespeeld. De kopieerdrift van muziekliefhebbers bereikt telkens nieuwe hoogten. Hoe krijgt Camiel brood op de plank?

"Ik ben een jaar geleden gecontracteerd door het label G-rex en zij hebben er voor gezorgt dat ik naast mijn eigen CD, die het overigens goed doet, ook nog op diverse compilatie CDs te horen ben. De CDs "Ibiza lounge 2", "Barrio Latino 3" en "Ibiza magic" zijn daarvan
enkele voorbeelden. Naast het produceren treedt ik nu ook steeds vaker op, dus ik hoef geen honger te lijden."

9. In je bio staat dat je de plaat hebt gemaakt met behulp van je internationale vriendenkring. Hoe kom je daar eigenlijk aan?

"Als gitarist kom je allerlei mensen tegen in bandjes en op plekken waar je speelt. Sommige muzikanten op de CD komen uit het buitenland maar wonen al jaren Nederland. Anderen heb ik ontmoet in o.a. in Zuid-Amerika waar ik enkele maanden geweest ben."

10. Je bent nu (bijna) dertig en je eigen album is uit. Vroeger of later dan verwacht?

"Ik ben inderdaad net dertig geworden. Twee jaar geleden heb ik mezelf de opdracht gegeven voor mijn dertigste een CD te maken. Ik was eerst van plan een CD te maken waar de gitaar centraal stond. Dit kwam omdat ik in die tijd vond dat ik mijn spel een beetje verwaarloosd had. Toen ik twee nummers opgenomen had was ik er alweer een aardig flauw van. Ik raakte steeds meer geinterreseerd in sound en sfeer in plaats van in ingewikkelde gitaar solo's. Ik ben toen aan Sunset gaan werken en die is vlak voor mijn dertigste uitgekomen. Precies volgens planning!"

Hou deze week onze newsletter in de gaten, daarin geven we 5 exemplaren van 'Sunset' weg.

(toegevoegd:02-09-2002/11:24)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws