GHB slachtoffers en gebruik neemt toe

Partyscene Redactie | 21 augustus 2002
headlines



De Universiteit van Amsterdam en het Centrum voor Verslavingsonderzoek hebben in het boekje GHB: Tussen Extase en Narcose, hun bevindingen opgetekend van een uitgebreid onderzoek naar deze partydrug. De meest opvallende feiten die uit het onderzoek naar voren komen zijn de toename van het aantal slachtoffers dat out gegaan is en de toename van het aantal gebruikers. Werden in 2000 nog 25 gebruikers met een ambulance afgevoerd, vorig jaar waren dat er 69.
Ook ontdekten de onderzoekers dat het imago dat GHB heeft als rapedrug sterk overtrokken wordt. Er zijn maar een paar gevallen bekend waarbij het meestal gaat om seksueel misbruik door bekenden die ook gebruikt hebben.
Eenderde van de gebruikers is wel eens bewusteloos geraakt. Ook eenderde stapt wel eens na het gebruik achter het stuur. De drug wordt vaak in combinatie met xtc gebruikt. Wanneer GHB op het goede moment gebruikt wordt, neemt de roes van de XTC toe en duurt deze langer. Wie zich vandaag nog aanmeldt voor onze newsletter, maakt aanstaande donderdag kans op een van de exemplaren van ‘GHB: Tussen Extase en Narcose’. Wij geven enkele exemplaren weg. Meer info Jellinek.

(toegevoegd:21-08-2002/14:43)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws