DJ Fanclub heeft last van rode mannetjes

Partyscene Redactie | 30 juli 2002
headlines




Aangezien er dit weekeinde niks te doen was in Nederland, ben ik maar eens ff naar het buitenland geweest. Ik dacht: “Lekkere, weg UIT eigen land!” Rust en geen gezeur, enzo...

Wat ik helemaal vergeten was, is een stukkie te schrijven voor PartyScene.nl (deze site, dus). Zo’n wekelijks kort flutverhaaltje moet dan bij voorkeur voor vrijdag 17.30 binnen zijn, zodat de free-lance-part-time-lay-out-ploeg er in het weekend een concept-lay-out voor kan maken, welke dan op maandag in de redactie-vergadering goed, dan wel afgekeurd kan worden. Bij goedkeuring gaan de “webmasters” er s’nacht mee aan de slag, zodat op dinsdag-ochtend het betreffende columpje “on-line” op de site staat. (Bij afkeuring is er meestal een dag extra nodig. Dan moet het verhaaltje ook nog in de sponsor-vergadering, welke boven de redactie-vergadering staat en deze met gemak kan over-rulen, maar dit Terzijde!)

Afijn, ik dus nietsvermoedend en van geen kwaad wetende in m’n DJ Fanclub-Party-Boot op weg naar het buitenland... Ik ben verdorie bij m’n eigen-thuis-gracht nog maar net de hoek om, zie ik een raar “Rood”Mannetje” over de brug lopen. Ik denk nog: “Die Duitsers vallen mee dit jaar! Weer eens wat anders dan knickebockers en die hoedjes met veer!”

Even later vaar ik het IJ op richting het buitenland. Het zonnetje staat hoog aan de hemel (Voor de niet gelovigen: “Het zonnetje staat hoog aan de eeuwige jachtvelden”). Een zachte warme bries uit het oosten zorgt niet voor verkoeling, maar doet toch aangenaam aan. Het leven en geluk lacht mij tegemoet, evenals een zorgeloos weekend in het buitenland (Ja, er werd wat afgelachen!). Tot er plotseling bij het verlaten van de IJ-sluizen (Oranje-sluizen) een touw richting de DJ Fanclub-Party-Boot word gelassoowt (Hoe schrijf je dat nou weer? DAT!). Dat touw mist zijn doel niet en komt precies om een der baliaren terecht. En wie of wat hing er aan de andere kant van dat lijntje? Juist! Dat irritante “Rode Mannetje”...

Waarom? Waarom, toch in hemelsnaam? (Voor de niet gelovigen: “Waarom? Waarom toch in de eeuwige jachtvelden’s naam?) Ik raakte lichtelijk in paniek. Was het de zoveelste DJ met mega ego, die er niet tegen kan om vergeleken te worden met gebaksproducten? Het was toch niet She-Devil? Die medewerkster van Everybody (min 1!) die nog een appeltje (appeltaartje?) met me te schillen heeft? Ik werd steeds banger en banger... en deed wat ik altijd doe als ik in paniek raak. Ik belde Matthijs van PartyScene.nl . (Hij heeft me belooft dat wanneer door mijn beledigende geschrijf er stront aan de knikker komt, hij een nieuwe indentiteit voor me zou regelen.)

Maar wat schertste mijn verbazing? Na mijn enge avontuur (met horten en stoten) aan Matthijs te hebben verteld, bleef deze dood kalm. Hij begon zelfs te grinniken... Wat bleek: Dat “Rode Mannetje” was door PartyScene.nl achter me aangestuurd om mij er aan te herinneren, dat ik m’n wekelijkse stukkie nog niet had ingeleverd... Nou, moe!

Afijn, daar ging m’n vrije weekend. Niks buitenland. Met die slavendrijvers van PartyScene.nl valt niet te spotten. Zoveel is nu wel duidelijk! Maar waar moet ik het nu over hebben? Als je het hele weekend thuis achter de computer je stukje in elkaar zit te zwoegen, kom je nergens en maak je ook niks mee. Je zou eigenlijk flink uit moeten gaan. Je horizon verbreden! (Kan dat eigenlijk?) Festivals bezoeken! DJ’s zo gek zien te krijgen dat ze voor een grappige foto een CD-tje op de draaitafel leggen i.p.v. een plaat... Of nog leuker: Een foto van een domme DJ die probeert een LP in een CD speler te stoppen... Nee, nee! Nog mooier: Een foto van een DJ die probeert een CD in z’n eigen hol te stoppen. LACHEN! Ha, ,ha... Nee Undercover, je draaft door! Dat soort foto’s lukken je toch niet. Get real! Afijn, ik begin inderdaad de realiteit te verliezen. Dat is mooi, want dan komt er zometeen wel weer een of ander ongelofelijke onzin uit m’n tekstverwerker gerold... Nou ik ben benieuwd!

Undercover

PS: Beste PartyScene.nl, volgend weekeinde ga ik echt ff weg...
Even een weekeinde RUST!
Vrijdag-nacht naar Stroboscopic in Paradiso, alwaar DJ Fanclub het feestje
"Op de camping" presenteerd.
(Neem je eigen WC-papier mee!)
Zaterdag ga ik er eens een rustig dagje van maken:
Wandelen in het mooie, rustige duin- en natuurgebied van Spaarnwoude.
(Hoop dat ik geen bekenden tegen kom...)
En dan Zondag, naar “Het Buitenland”!
Op 4 AUG. van 11.00 uur tot 22.00 uur zal DJ Fanclub tijdens het feest “STRANDED” van State of Bliss een tent hosten.
3x3 meter = 9 meter DJ Fanclub-fun! Ik zou zeggen: Kom gezellig ff langs en laat de boel de boel! (“Het Buitenland” Oude Haagse weg 52 Amsterdam)

(toegevoegd:30-07-2002/14:42)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws