JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 30 juli 2002
headlines


Massaal worden snipperdagen opgenomen om in lange files te staan richting de stranden.
Ik doe daar niet meer aan mee, het vondelpark is mijn alternatief. Geen files, lekker dicht bij huis. Al mis ik daar wel de muziek. Op een dag als vandaag zou ik mijn draaitafels en geluidsinstallatie in het park willen neerzetten. Parasolletje boven mijn hoofd en draaien maar…
Hoe liberaal Amsterdam ook pretendeert te zijn, dit zal er wel nooit van komen. Er is voor elke boom in het park wel een belangenvereniging, ook denk ik dat de omwonenden wel massaal in protest zullen komen.
Maar stel je toch eens voor hoe mooi dat er uitziet, al die dansende mensen in dat mooie park. Aangezien we in Amsterdam geen Fastforward parade hebben (en eigenlijk ook niks anders), vind ik een festivalletje in het park een goed alternatief.
Helaas zal dit wel een utopische gedachte blijven.

1- DAN CORCO & FRED CARREIRA – PREMICE EP ROTATION
Op het label van Dave Angel mogen ditmaal twee Franse producers hun ei kwijt. Dat ze niet als een kip zonder kop zijn gaan produceren , laten ze horen op deze plaat. ‘Vision of Gray’is een lekker funky nummertje en zal het goed doen op de dansvloer. Hun nummer’Port Royal Jack’zou nog weleens een grote clubhit kunnen worden, misschien met wat vocaaltjes eroverheen. Doet me erg denken aan werk van Thomas Bangalter. Fijne plaat!!

2- DAVE & SUGAR RAY – EP LIFETIME MUSIC
De liefhebbers van diepe plaatjes kunnen met deze release hun lol op. Op de zesde release van Lifetime staan drie tracks geproduceerd door David Krasemann en Sugar Ray. En produceren kunnen deze mannen, getuige de mooie tracks op deze 12”. Tech-house fans kunnen deze plaat blind kopen!!

3- CITIZEN KAY – THE WORLD ADVANCE
Na uitstekende releases van Dominica op dit label, is het nu de beurt aan Citizen Kay. De stijl van het label zit ergens tussen Tech-house en Progressive in, maar met name de a-kant van deze 12”is funky Tribal. Een lekker congaloopje, mooie keys en flarden vocalen. Ogen dicht en dansen maar…

4- NICO AWTSVENTIN – TRANQUILITY EP IMMIGANT
Nico A. is een synoniem voor de getalenteerde Vince Watson. Twee diepe tech-house tracks en 1 uptempo nummer staan er op deze 12”. De meeste releases van deze Schot zijn de moeite van het kopen waard, zijn producties zijn warm en hebben soul. Eerder dit jaar was ie nog te horen in de Melkweg, hopelijk komt ie snel weer langs. Tot die tijd zullen we ons moeten vermaken met zijn producties.

5- THE TIMEWRITER – DIARY OF A LONELY SAILOR 3X12” PLASTIC CITY
Frank Cohois, oftewel The Timewriter staat garant voor mooie, maar vooral diepe producties. Net als Terry Lee Brown jr, ook op deze plaat te gast, woont Cohois in Duitsland. Gelukkig hoor je daar niks van, er staan louter aangename, strak geproduceerde deephouse tracks op dit album. Zoek je wat verkoeling, giet je glas vol rosé en zet dan dit album op. O ja, je kunt er ook op dansen.

(toegevoegd:30-07-2002/10:13)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws