Koning Tiësto zorgt voor Bredase invasie in Rotterdam

Partyscene Redactie | 17 juli 2002
headlines


De onlangs tot werelds beste club-DJ uitgeroepen Tiësto introduceerde afgelopen vrijdag z’n nieuwe cd In Search of Sunrise 3 in de tot beste Nederlandse club uitgeroepen Now en Wow.
Een betere combinatie voor een geslaagd feest zou theoretisch gezien dus eigenlijk niet mogelijk zijn. Was deze avond inderdaad zo geslaagd?

Voor deze gelegenheid waren de Black Hole stallen wagenwijd geopend waarbij de voornamelijk Bredase (disc) jockeys de teugels in handen hadden en op deze manier koning Tiësto naar de draaitafels begeleidden, hem ondersteunden en tevens weer uitluidden.
Behalve dat alle jockeys (op 1 na) uit Breda kwamen, was er ook een hele schare onderdanen en volgelingen uit dezelfde regio gekomen. Je kon dus eigenlijk wel spreken van een ware Bredase invasie…

In de Now zaal had dj Funkerman (Ardi) de eeuwig moeilijke taak als opwarmer te dienen voor de hoofdact. Met een lekkere groovy house sound, af en toe neigend naar een funky deephouse flow was het zijn missie om de aanwezige onderdanen voor te bereiden op het optreden van de koning. Het aardige was dat het publiek opvallend open stond voor het schril met Tiësto contrasterende geluid van Funkerman hetgeen zich uitte in een springende massa tijdens zijn set.

Als excuus om niet gelijk de afloop van het sprookje van koning Tiësto te hoeven verklappen, werd er in de Wow zaal ook nog noemenswaardig lekker gedraaid. Als tegenhanger van de Now was die ruimte het domein van de techno en techhouse liefhebbers waarbij Le Blanc dezelfde taak had gekregen als Funkerman: het opwarmen van het publiek. Met een toepasselijke kruising tussen techhouse en upbeat progressive werd deze missie meer dan volbracht. Toen was het de beurt aan de enige niet-Bredase DJ, Oliver Lieb. Deze Duitser zette een heerlijke techno set weg, welke hij afwisselde met een gezonde portie techhouse. Technisch erg goed en beheerst. Hiermee moest hij concurreren met de op dat moment in de andere zaal draaiende Tiësto, hetgeen resulteerde in een vrij lege zaal. De afsluiter in de techno/ techhouse zaal was voor dj Montana. De enthousiaste Ahmed zweepte de zaal goed op met z’n funky techno tot en met een “we want more!” toe.

En toen was er Tiësto…Voor velen is hij een held en dat was te merken ook. Er liepen meisjes met Tiesto shirts rond, een aantal bezoekers hadden platen of cd’s meegenomen om te laten signeren en hordes verdrongen zich om maar een glimp van hem op te vangen. Het waren nog net geen Beatle taferelen (red.: de Beatles waren een heel populaire popgroep uit de jaren 60).

Z’n set begon erg rustig en beheerst, langzaam opbouwend naar z’n befaamde Tijs-trance sound. Er zaten een aantal nummers van z’n nieuwe cd in (lijkt me wel logisch bij een cd presentatie) waarbij vocals goed afgewisseld werden met een aantal stevigere stukken. Het publiek ging finaal uit z’n dak!
Omdat Tijs al zo’n 3 weken non stop aan het draaien was en dus eigenlijk aan het einde van z’n dj-Latijn, werd er besloten dat Le Blanc de afsluiter mocht doen. Nu hij zich niet meer in hoefde te houden ging de schuif ook helemaal open, inclusief Speedy-J met Electric Deluxe.
Goed het gas erop en het publiek had een waardige afsluiter van de avond.
En Koning Tiësto? hij leeft nog lang en gelukkig…

Tekst: Geoffrey Davies

(toegevoegd:17-07-2002/10:57)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws