Zaterdag 27 juli PZN in Paradiso

Partyscene Redactie | 16 juli 2002
headlines


Een informele ons-kent-ons affaire van vrienden die afscheid van elkaar en het studentenleven in Amsterdam wilden nemen.

Dat dachten ze toen, maar een jaar later was er duidelijk behoefte aan een reünie. De Zuidelijke tribune van het Olympisch Stadion (vóór de verbouwing) werd omgetoverd tot een tropisch terras met onder andere een waterval van 20 meter, het veld werd een door kunstenaars gemaakte midgetgolf baan en de organisatie PZN was geboren.

Er volgden feesten op diverse locaties in Amsterdam: de kelders van het AMC ziekenhuis, het Aquarium van Artis, het dak van het voormalige PTT gebouw en een scheepswerf in Amsterdam-Noord werden geselecteerd voor deze bijzondere evenementen. Artiesten zoals VOLVO, Eddy de Clercq, M People, Junkie XL, Danny Rampling, Cassius, KLF, Angelo & Streamer werden gevraagd om onvergetelijke optredens te komen doen.

In 1998 bracht PZN de zomer door met een ‘residency in Privilege’ op Ibiza – een zomer waarin de naam PZN een begrip werd binnen de internationale clubscene. Als gevolg daarvan werden ze uitgenodigd om een serie evenementen te regelen over de hele wereld: bij de Winter Music Conference in Miami, tijdens Sonar in Barcelona, in Club Yellow in Tokyo en als hoogtepunt het Alexander Palace in Londen.

Het kenmerk van PZN (de naam staat waarschijnlijk voor Party Zonder Naam, maar dat is nooit bevestigd door de organisatie) is dat alle publiciteit mondeling in gang is gezet, zonder flyers (tegenwoordig veel via internetpagina’s en -forums) en de feestgangers nooit weten wat te verwachten (artiesten line-up, decor, thema’s etcetera). Dit resulteert in een gevarieerd en gewaagd publiek dat openstaat voor alles. Volgens traditie nemen bezoekers alle decorstukken weg op het einde van het feest (een idee ‘gejat’ van het Boekenbal en door de kunststudenten gezien als een soort statement) zodat iedereen een tastbare herinnering van het feest in huis heeft tot het volgende jaar.

Na een paar sabbatical years komen de originele leden van PZN nu terug bij elkaar voor een feest in de stad waar het allemaal tien jaar geleden begon, en welke locatie leent zich daarvoor beter dan een bruisende zaterdag nacht in Paradiso?! Een aantal namen zijn inmiddels vrij gegeven: VJs Vision Impossible, DJ Angelo, Amazing Decor en The Three Musketeers zullen in ieder geval de 27e acte de presence geven. Op wiens komst we verder kunnen rekenen, blijft nochtans in duister gehuld…

datum: zaterdag 27 juli 2002
open: 23:00 - 5:00 uur
entree: 10,- inclusief daglidmaatschap
verkoop aan de zaal (geen voorverkoop)

(toegevoegd:16-07-2002/17:28)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws