Sensation Black Edition, Amsterdam Arena

Partyscene Redactie | 16 juli 2002
headlines



Door de vele ingangen verliep de entree zeer snel. Voor mensen die op de gastenlijst stonden was de entree ook uitstekend geregeld. Via een aparte pers ingang konden wij zonder te wachten naar binnen. Wat ons verbaasde was dat wij als pers ook bij de vips behoorden. De vip was een extra zaaltje waar wat exclusievere muziek werd gedraaid en waar je kon chillen op de aanwezige banken. We vonden niet echt veel toegevoegde waarde rekening houdend met het feit dat een vip kaartje bijna 2x zo veel kost als een normaal kaartje.

De Arena zag er fantastisch uit met een ronddraaiende DJ in het midden, een grote bol boven de DJ, twee grote videoschermen aan de zijkanten en op de tweede ring zes grote zuilen waar danseressen stonden. Ook de veelvuldige lasers en het schitterende vuurwerk waren een lust voor het oog.

Dit kwam de sfeer zeker ten goede, maar het zijn natuurlijk de DJ’s die het moeten doen. Michel de Hey mocht het spits afbijten. Wij kwamen binnen tegen het eind van zijn set. Het was al behoorlijk druk binnen, maar je merkte dat iedereen nog een beetje los moest komen. Michel de Hey hield daar goed rekening mee en draaide goed gangbare platen. Hierna mocht Marco V zijn kunsten vertonen. Persoonlijk vonden we dit de minste dj van de avond. Alleen de bekendere plaatjes van hem als Godd kon het publiek bekoren. We besloten daarom tijdens de set van Marco V even een rondje te lopen. Wat opviel was dat het geluid op de tribunes een stuk minder mooi klonk dan op het veld. Er was teveel galm. Maar het is natuurlijk erg moeilijk om in zo’n grote locatie op alle punten het geluid goed te laten klinken. Aan de bar werden we snel geholpen en de prijs die je moest betalen (2 euro voor een biertje) was ook niet overdreven hoog.

Na voor 50 cent onze behoefte gedaan te hebben op de schone toiletten haasten we ons terug naar het veld want het was de beurt aan onze favoriete DJ van het moment; Chris Liebing. Deze Duitse techno dj staat altijd te draaien met een big smile op zijn gezicht alsof hij naar een komische film staat te kijken. Bovendien heeft hij veelvuldig contact met het publiek. Wij vonden Liebing wederom uitstekend draaien, maar je zag dat een groot deel van het publiek deze stijl niet echt trok. Het merendeel leek te komen voor de (nog) hardere beats van Mauro Picotto en Dana. Na Chris Liebing zou eigenlijk gelijk de megamix moeten starten, maar nadat Liebing zijn laatste plaat had gedraaid kwam er een langdurige stilte. Blijkbaar had de organisatie de cd nog niet klaarstaan ofzo. Na een pauze van ongeveer anderhalve minuut zette Liebing maar weer een plaatje op. 10 minuten later was dat alles wel gereed. Zonde dat, terwijl alles op het feest tot in de details strak geregeld is, zo’n cruciaal moment totaal de mist in gaat.

Tijdens de megamix van een half uur kwam de zaal pas voor het eerst echt goed los. Met name de bekendere hits uit het verleden deden het heel goed. Ideaal dus voor Mauro Picotto om het feest echt los te laten barsten. Wij waren erg benieuwd naar deze DJ aangezien we hem nog nooit hadden horen draaien. Picotto was met zijn cross-over tussen techno en hardhouse de ideale man tussen Chris Liebing en Dana. Hij draaide verassend goed met veel zomerse plaatjes in zijn set. Misschien kwam dat wel door de hitte van het vuurwerk dat op een paar meter afstand van hem stond.

Om half zes was het beurt aan Dana. Bijna de gehele Arena was nog gevuld om deze tijd. Bij haar opkomst was duidelijk te zien voor wie het overgrote deel van het publiek was gekomen. Een oorverdovend applaus en gejuich was de reactie van het publiek. Om de Arena nog wat extra op te hypen kwam er tijdens Dana ’s set ook voor het eerst deze avond een MC te voorschijn. MC Ruffian had de eer om het publiek toe te spreken en Dana de hemel in te prijzen. Dana was het hoogtepunt van de avond die redelijk relaxed begon, maar naarmate de avond vorderde steeds harder werd. Hard was dus wat het grootste gedeelte van het publiek wilde, dus het absolute hoogtepunt kwam op het eind. Groot applaus voor Dana.

Beeld is te vinden op de site van ID&T.

Tekst: Endymion

(toegevoegd:16-07-2002/10:44)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws