JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 16 juli 2002
headlines


Afgelopen weekend mocht ik weer in Vilnius draaien in club Gravity. Wat daar in Litouwen het meest opvalt, afgezien van het gebrek aan deo sticks ( er ruiken wel heel veel mensen naar oud zweet!! ), is het enthousiasme van het publiek.

Het is al vroeg druk en er heerst een goede partysfeer. Ze staan niet verveeld aan de kant, zoals hier, maar er wordt volop gedanst en gejoeld. Erg dankbaar publiek om voor te draaien. Ook al kennen ze de nummers niet zo goed als hier in Nederland, ze gaan er wel voor.

Hopelijk verandert dat niet als het Dj aanbod daar ook groter wordt.
De High Five van deze week staat vol met plaatjes waar IK de afgelopen week heel enthousiast van werd.


1- ANTOINE CLAMARAN – SUPALA CONGOS RECORDS
In Vilnius ging de hele dansvloer uit z’n dak op deze plaat. Antoine Clamaran combineert vette tribal beats met een oude sample uit een nummer van Kathy Sledge ( “I get lifted”) tot een floorfiller van formaat. Dikke sirenes erbij en gaaaaaan….
Voor de liefhebbers van Junior Jack, Kid Creme en Hatiras, en voor iedereen die van climaxplaatjes houdt!

2- PEACE DIVISION – DO YOU SEE ME? PROLEKULT
Clive Henry en Justin Drake, beter bekend als Peace Division hebben de afgelopen jaren al geweldige tracks geproduceerd. In hun oude platen zitten nog veel disco invloeden, tegenwoordig gaan ze meer de Progressive kant op. Deze nieuwe op het Prolekult label is een lekker slepende track met veel geluiden die je in Progressive platen tegenkomt. Gelukkig komt er een sexy vrouwensample de hoek omkijken, zij geeft het nummer net even wat extra’s.

3- LAB RATS – LOVE JAM LAB RATS RECORDINGS
De Labrats scoorden al eerder hitjes, ook deze plaat zou ook wel eens een grote zomerhit kunnen worden. Wellicht niet het meest originele idee, maar wel vakkundig geproduceerd en zeer aanstekelijk. Het is een instrumentale groove met een saxofoon die vreselijk losgaat, een beetje a la ‘We all love sax’ van Tim Deluxe.
Check ook ‘Go deeper’de b-kant, een diepe tribaltech productie. Dieper en steviger dan we tot nu toe van hun waren gewend. Vet!!!

4- 7TH HEAVEN – THROWING RHYTHMS CHAMAN RECORDS
Ik kan niet ontkennen dat ik een liefhebber ben van funky ritmes en percussie, dat komt misschien omdat ik vroeger heb gedrumd. Anyway, ook deze drie tracks zitten vol opzwepende ritmes. Vooral de remix van 7th Heaven is door de combi van conga’s en vette synths een superfunky track.
Dit is een lekkere underground 12” en een aanrader voor wie gek is op tribal-tech-house.

5- SILVERTONE VS RILE – OUR RULES EP APHRO DOGZ
Dit plaatje komt uit Frankrijk en is gemaakt door Nicolas Vallee en Rile. ‘Echap’ is een funky tribaltrack met een leuke vocale break, stuwend en diep. Op de andere kant staan ook nog 2 lekkere techy producties, waar voor je geld deze plaat!!

(toegevoegd:16-07-2002/09:44)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws