Back to Beats in Escape Amsterdam

Partyscene Redactie | 15 juli 2002
headlines


De laatste paar maanden lijkt de klad er goed in te zitten in de Amsterdamse uitgaansgelegenheden. Stonden een jaar geleden nog enorme rijen mensen buiten om een club in te komen op dit moment is het bij de meeste clubs rustig binnen. Tel daarbij een aantal faillissementen van clubs en organisaties bij op en je hebt een niet zo leuk uitgaansscenario in onze hoofdstad.

Vroeger was alles beter is wat je de laatste tijd steeds vaker hoort of dat echt zo is valt te betwijfelen, iedere tijd heeft zijn eigen hoogtepunten, feit is wel dat de feesten die teruggrijpen op die goede oude het erg goed doen.

Zo ook Back to Beats in de Escape. Normaal gesproken wordt de Escape verhuurt aan een partyorganisatie zoals Chemistry maar dit was het eerste feest dat is georganiseerd door de mensen van de Escape zelf bedoeld om af en toe de tent te vullen als er niets anders op het programma staat. Als dj’s waren gepland: Matthew, Raymondo, Dimitri en Angelo. Helaas kon Dimitri wegens ziekte niet komen maar dat mocht de pret zeker niet drukken.

Opvallend was dat het publiek iets ouder was dan gemiddeld het geval is, waarschijnlijk komt dat toch door een soort zin naar nostalgische hoogtepunten. Bij binnenkomst viel meteen de intieme sfeer op die was gecreëerd door de zaal flink onder handen te nemen. De zaal was visueel verkleind door een enorme trap, die zich over de gehele breedte van de zaal uitstrekte, al te laten beginnen op de helft van de dansvloer en die met treden van een meter of twee lang toe te laten lopen naar het podium.

Op deze manier leek de zaal wel één grote tribune waarop iedereen kon dansen. Boven het publiek hingen allemaal getallen die waarschijnlijk de mooie jaren symboliseerden. En dan de muziek, die was werkelijk waar te gek! Iedereen die al een paar jaartjes mee draait in de scene zal de meeste nummers kennen uit een grijs verleden en dat deed de sfeer erg goed. Steeds weer waren daar herkenbare melodieën waarop iedereen uit zijn dak kon gaan. Dit was toch uiteindelijk waar iedereen, net als wij, voor was gekomen: een vleugje goede oude tijd opsnuiven. En eerlijk is eerlijk dat is gelukt, als Escape doorgaat met zo af en toe een feestje Back to Beats te geven dan hoor je ons niet klagen over de uitgaansmogelijkheden in Amsterdam.

Tekst: Dennis Kind

(toegevoegd:15-07-2002/13:26)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws