ON in Off Corso doet de oren spitsen

Partyscene Redactie | 7 oktober 2002
headlines

Een weldaad voor de oren om zulke verfrissende deephouseklanken te horen van een Finse dj waarvan de naam menigeen niet eens bekend in de oren klinkt. Zijn naam is dan ook niet een van de makkelijkste om te onthouden: Jori Hulkkonen.

Jay Samuel draaide tot twee uur, waarna de dj uit Finland zijn freaky set ten gehore bracht. De Finse dj maakte furore op de ON avond met zijn sublieme set die vooral erg gedurfd en origineel was. Freaky sounds en lange pitch geluiden typeerden zijn set. De platen op zijn draaitafels gaf hij ruim de tijd om goed tot hun recht te laten komen. Dat is bij collega dj’s wel eens anders. Door zijn eigenwijze manier van draaien, was het geen moment saai om naar zijn set te luisteren, geen moment was hetzelfde. Afwisselingen van klanken uit de jaren tachtig tot diepe stevige deephouse. Het werd dus een avond om even goed de oren te spitsen en naar wat anders te luisteren dan wat men toch meestal wel gewend is. Off Corso was op deze eerste zaterdag van de maand opmerkelijk druk, ondanks diverse andere feesten die op dezelfde avond werden gegeven in de uitgaansstad Rotterdam.

Een muziekbeminnend, enthousiast publiek vulde de dansvloer. Toch was op te merken dat de meeste bezoekers van het mannelijke geslacht waren, wat meestal het geval is wanneer er wat stevigere muziek wordt gedraaid. Maar, deze vrouwelijke reporter vermaakte zich prima op deze ON avond! Een goede atmosfeer was te proeven onder de ON vlaggen van Off Corso. De set van Hulkkonen werd met enthousiasme ontvangen, voor insiders is het immers evident dat zij naar iets van unieke kwaliteit kunnen luisteren deze avond.

Qua aankleding van de zaal, is het woord ‘minimalistisch’op zijn plaats, erg weinig extra’s. Is ook vaak niet nodig op een avond als deze, waar de draaikunsten toch veelal de boventoon spelen en zich maximaal kunnen ontpoppen.

De warmte op de dansvloer steeg navenant door al het dansgeweld van de muziekliefhebbers, ondertekende incluis uiteraard. In de lounge ging het wat rustiger aan toe, de vrouwelijke dj zorgde voor de wat meer ingehouden danspasjes.

De drukte bleef tot in de kleine uurtjes aanhouden, enthousiasme was duidelijk aanwezig. De zaterdagavond in Off Corso te Rotterdam zat er weer op, en gelukkig: het was een geslaagde. Mede door de aparte set die mij soms toch wel even een glimlach op het gezicht bezorgde. Zeker voor herhaling vatbaar, een avondje ON, waar je getrakteerd wordt op weldaadvitaminen voor je oren!

Volgende week is er weer een ON avond, met deze keer Remy en Ramon (Spiritual) om de Mainhall te voorzien van hun sounds. In de lounge zijn het Leroy en Black Ceasar (Alliance Sociale) die voor de muziekvoorziening zullen zorgen.

Tekst: Trish

(toegevoegd:10-07-2002/10:36)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws