Verslag van Seat Beach Rock

Partyscene Redactie | 7 augustus 2002
headlines


Vorige week gaven we kaarten weg voor Seat Beach Rock. Niels van Altena was een van de gelukkigen die dit weekend mocht afreizen naar Oostende. Vanochtend ontvingen we het volgende mailtje van Niels:


Hoi allemaal,
Langs deze weg een waanzinnige dank voor de Beachrock-kaartjes, die we vorige week van jullie mochten ontvangen.
Bij binnenkomst hadden we even zoiets van: "hoe gaan we ons hier doorheen slaan?". Het terrein was nl. een grote moederpoel geworden en het stonk er naar paardenmest. Van alle concerten/festivals/feesten die we bezocht hebben, was dit echt het meest gore terrein. Aangezien er een 'plaskaart' gekocht moest worden om naar het toilet te mogen gaan, gingen de mannen al snel op andere plekken staan pissen; dat bevorderde de frisheid ook al niet. Een minpuntje dus voor de organisatie.
Met name de optredens van No Doubt, die echt een waanzinnig uitbundige ska-set brachten, en Jamiroquai sprongen er uit. David Bowie is natuurlijk een icon op zichzelf, maar we kregen toch het idee dat de jaren ook bij hem zijn gaan tellen. Desondanks een prima concert (weinig show, pure muziek) en om de man live tegenover je te zien staan is natuurlijk al een belevenis op zich. Tel daar die stem van Bowie bij op en het is compleet!

Qua dj's; de cyber beach tent bracht wat ons betreft de meeste lol. Met name Alex Kid viel positief op. Gevarieerde set met een goede mix van techno en disco. Van Jori Hulkkonen hadden we na alle media-aandacht erg veel verwacht, maar hij kon deze helaas (voor ons) niet invullen. In deze stijl is Laidback luke echt een stuk spannender. David Morales heeft net als Roger Sanchez dat heerlijke vette/amerikaanse/overgeproduceerde geluid, maar kon zich qua swing bij lange na niet met hem meten (de set van Sanchez op Rock Werchter zat nog in ons geheugen en was echt een klasse hoger). Om naar te kijken is Morales al helemaal statisch en dus gingen we voor Derrick May. Hij was echt geweldig swingend (het gebruik van akoestische drumsamples maakt zijn geluid erg levendig) en blies David Morales volledig weg. Deze man is echt super behendig achter de draaitafels en voordurend in beweging!

Tot zover een kort verslagje. Nogmaals bedankt; was echt super!!!

Met vriendelijke groet,
Niels

Bedankt voor je reactie...

(toegevoegd:08-07-2002/17:00)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws