Parkpop 2002, het bleef droog en het was nog gezellig ook

Partyscene Redactie | 7 maart 2002
headlines


Voor de 22ste keer werd in het Zuiderpark in Den Haag Parpop georganiseerd. Met ook dit jaar weer 400.000 bezoekers het grootste gratis festival van Europa. Met zeker geen kleine namen en voor de derde keer de "Dommelsch Dance Area".
Enrico Riva die al een paar lounge albums heeft gemixt mocht de spits afbijten op het ''Dance area''. Hij deed dat met lekkere deephouse. De grootste verassing was toch wel het live optreden van Systex.In het Parkpopboekje werd deze Nederlandse band vergeleken met Underworld en Daft Punk wat toch een beetje verbazing wekte. Maar inderdaad zat er een kern van waarheid in. Een pompende liveshow zette deze 5 koppige band neer met lead zanger Coen Barrier. Inclusief basgitaar, viool, en electronische orgels. Pop achtige synthische dance tracks werden afgewisseld met pompende house. Het was dan ook geen probleem om de ± 30.000 mensen op het "dance area" aan het dansen te krijgen.

Hierna was het de beurt voor "7 inch Twins". Dit duo draait voornamelijk 7 inch singeltjes en dan vooral uit de eighties. Verzoekjes konden ingedient worden via een hotmail adres en daar draaide ze er dan 1 op de 3 van. Zeg maar een soort moderne Wipneus & Pim zonder show. Alle grote klappers kwamen voorbij uit die tijd van Madonna tot Prince, van wave tot disco.

Kijk voor een volledig verslag in de rubriek "PARTYREPORTS"

(toegevoegd:03-07-2002/16:32)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws